A kígyóuborka többszörös egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, vízben gazdag, és nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Mi több, az uborka magas tápértékű is, számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Könnyű beépíteni az étrendünkbe, így semmiképp sem érdemes figyelmen kívül hagyni!

​1. Az uborkafogyasztás segíthet a fogyásba

Az uborka alacsony kalóriatartalmú és magas tápanyagtartalmú. Mi több, az uborka fogyasztása teltségérzetet okoz, és megszünteti az éhségérzetet.

Ez is érdekelhet: Tiltólistás ételek refluxbetegség esetén

2. Megakadályozza a székrekedést

Az uborka rosttartalma gazdag, ami megelőzi a székrekedést és biztosítja a rendszeres bélmozgást.

3. A tested hidratált marad

Az uborka nagyrészt víz. Ezért sokáig hidratáltan tartja a szervezetedet.

4.  Segít a vércukorszint fenntartásában

Az uborka segíthet a vércukorszint szabályozásában. Így alapvetően megelőzheti a cukorbetegséget és a vele kapcsolatos egyéb szövődményeket.

Ez is érdekelhet: A 6+1 legjobb gyulladáscsökkentő fagyasztott élelmiszer

5. Az immunitásod megerősödik

Az uborka magas antioxidáns-tartalmú. Megakadályozzák a káros szabad gyökök felhalmozódását. Még a krónikus betegségek kockázatát is csökkentik.

​6. Az uborka fogyasztása segíthet a látásban

Az uborka A-vitamint is tartalmaz, amely javítja a látásunkat.

7. Ragyogó bőr

Az uborkát gyakran használják a bőrápolásban, mert rendkívül nyugtatja a bőrt.

Kockázat

Az uborka fogyasztása kevés kockázattal jár. Az egyik aggodalomra adható ok a növényvédő szerek, amelyeket a termesztők használnak. Ezért mielőtt megesszük húzzuk le a héját, vagy mossuk meg alaposan meleg vízzel. Ez biztosítja, hogy az uborka biztonságosan fogyasztható.

Az uborka héján természetes viasz található. A szedés utáni tisztítás eltávolítja ezt a réteget, ezért a termelők szintetikus viaszt adnak hozzá, mielőtt az uborkát az élelmiszerboltokba küldik. A viasz segít abban, hogy tovább maradjanak eltarthatóak, azonban a baktériumokat is tartósítja. A héjban található a legtöbb tápanyag, ezért a legjobb megoldás lehet, ha organikus terméket vásárolsz, és jól megmosod evés előtt.