Ha nyár, akkor jegeskávé – a szezon egyik legnépszerűbb slágerét többféle kávéból is elkészíthetjük, az egyik legfontosabb szempont azonban, hogy a lehető leghidegebb legyen. De vajon mivel dobhatjuk fel a legegyszerűbb jeges koffeinbombákat is? Mutatjuk!


Ralph Lauren jégvödör és csipesz

amara.com

A ráérősebb (hétvégi vagy szabadságunk alatt eltöltött) reggelek egyik pozitívuma, hogy ilyen napokon van időnk kedvenc jegeskávénkkal kiülni a teraszra, hogy igazi feltöltőtődéssel kezdhessük a napot. Ezt a meghitt hangulatot egyetlen dolog ronthatja csak el, mégpedig, ha elolvad a jég a kávénkban, ám erre a helyzetre is fel tudunk készülni, ha beszerzünk egy jéggel teli jégvödröt. Ilyen például Ralph Lauren által piacra dobott Wyatt fantázianevet viselő termék.

A csipesszel kiegészített, szettként funkcionáló jégvödör magassága 16,5, míg átmérője 17 centiméter.

A Wyatt porcelán, rozsdamentes acél valamint bőr felhasználásával készült, színeiben pedig a luxuskonszernre jellemző fehér, fekete és arany váltakozik.

Ár: 81 000 Ft

Vicente Franco and Flor Camelio jegeskávés pohár


uncommongoods.com

Ha nem otthon készítjük el magunknak, a jegeskávék fogyasztása nem feltétlenül tartozik a környezetkímélő szokások kategóriájába. Az Egyesült Államokban például évente 16 milliárd műanyagpohár kerül a kukákba – vagy azok mellé – egyetlen nyári szezon alatt. Legyünk környezettudatos fogyasztók és szerezzünk be egy saját, újrafelhasználható poharat, olyat, mint például a Vincente Franco és Flor Camelio recup pohara.

Ennek a kerámiából készült terméknek a tetején egy bambuszfedelet találunk, melynek a közepén helyezkedik el a rozsdamentes acélból készült szívószál.

Ez a Grúziában kézzel készült pohár tökéletesen alkalmas arra, hogy egy kávézóba betérve jegeskávét rendeljünk, majd azt úton munkába elszürcsölgessük anélkül, hogy végül környezetünket szennyeznénk.

Ár: 9000 Ft

Brew: Better Coffee at Home könyv

Ha nemcsak szimplán szereted a jegeskávét, de egyenesen rajongsz érte, el fog jönni az a pillanat, amikor úgy döntesz, kitanulod a barista mesterséget. Ilyenkor nem árt, ha van kéznél egy mindentudó kávés könyv, ami segít elsajátítani az alapokat. Ha úgy érzed, hogy a következő szintre lépnél, mindenképp szerezd be a Brian W. Jones nevével fémjelzett Brew: Better Coffee at Home című kötetet, melyben

a szerző elmagyarázza a kávé összetettségét, tanácsot ad a kávégépek használatával kapcsolatban, valamint mélyreható alapokat kínál a különféle kávéfőzési technikák elsajátításához.

A Brew nem szakembereknek készült, hanem olyan kávékedvelőknek, akik szeretnének otthon is tökéletesen elkészített napindítót fogyasztani.

Ár: 8300 Ft

Klarstein jégkockakészítő gép

klarstein.hu

A megfelelő vödör mellett az sem árt, ha van olyan eszközünk, amely megfelelő mennyiségű jégkockát képes előállítani. A Klarstein Clearcube jégkockakészítő gépe például 24 óra alatt akár 13 kg jégkocka „legyártására" is képes, ami tökéletes választássá teszi, ha valamilyen nagyobb családi eseményt, esetleg kerti partit szervezünk épp.

Az érintőképernyős vezérlőpanellel ellátott gép használata rendkívül egyszerű, tisztántartása – a rozsdamentes acélszerkezet miatt – pedig szintén nem egy hosszantartó feladat.

Ár: 113 000 Ft

My Little Melbourne Coffee jegeskávék

Facebook/My Little Melbourne Coffee

Egy-egy vasárnapi brunchot követően nincs is jobb dolog, mint betérni kedvenc kávézónkba és ott kikérni egy jegeskávét. A Madách téren található My Little Melbourne-ben ráadásul nemcsak a teraszon cold brew-nkat, hanem palackozott formában is kiérhetjük. A Cold Beans tökéletes társként csatlakozik hozzánk, amivel könnyedén felfedezhetjük új szeretett fővárosunkat.