Izlandi vulkánkitörés és láva
Getty Images

Egy kreatív fotóval retúrjegyet nyerhetünk Izlandra

Rövid az idő, de nem lehetetlen. Izland legújabb természeti látványossága kapcsán indított nyereményjátékot egy légitársaság.

Az egész világsajtót bejárta a hír, hogy kilencszáz év után újra kitört egy vulkán Reykjavík mellett. A kitörés a fővárostól 30 kilométerre délnyugatra, Fagradalsfjall hegyénél történt a Reykjanes-félszigeten. A térségben nagyjából negyvenezer földrengést regisztráltak az elmúlt hetekben – a megszokott három- négyezer helyett. Négy órával az első kitörést követően mintegy 200 futballpályányi területet borított a láva, és ezzel a 12. század óta először fordult elő vulkánkitörés a szigetnek ezen a részén.

www.youtube.com

AMAZING! Iceland Volcano Geldingadalir 4K Drone Footage Of Icelandic Lava In Fagradalsfjall

A közelben élőkre nem jelentett veszélyt a jelenség, és azóta egy igazi turistalátványosság lett a vulkán környéke. Rengeteg fénykép és videó készült az esetről, sőt, már élőben is követhetjük a vulkán fortyogását, ami szakértők szerint akár évekig is eltarthat.

www.youtube.com

Live from Geldingadalir volcano, Iceland

Most az Icelandair légitársaság is meglovagolta a látványosságot, és pályázatot hirdetett a Facebookon. A feladat nem bonyolult:

el kell képzelnünk, hogy a padló vagy a talaj helyén egy forró láva hömpölyög – mint gyerekkorunkba –, és nem tarthatjuk lent sokáig a talpunkat.

A képet a bejegyzés alatt kell posztolni, és a légitársaság három győztest választ a kommentek közül.

fb.watch

Iceland's hottest natural wonder

A nyertesek két darab oda-vissza jegyet nyerhetnek Izlandra az Icelandair európai vagy észak-amerikai állomásairól indulva. Gyorsnak kell lenni, ugyanis a jelentkezés március 30-án, azaz holnap kedd 16:00 óráig tart.

(Matador Network)