Izlandi vulkánkitörés és láva
Rövid az idő, de nem lehetetlen. Izland legújabb természeti látványossága kapcsán indított nyereményjátékot egy légitársaság.

Az egész világsajtót bejárta a hír, hogy kilencszáz év után újra kitört egy vulkán Reykjavík mellett. A kitörés a fővárostól 30 kilométerre délnyugatra, Fagradalsfjall hegyénél történt a Reykjanes-félszigeten. A térségben nagyjából negyvenezer földrengést regisztráltak az elmúlt hetekben – a megszokott három- négyezer helyett. Négy órával az első kitörést követően mintegy 200 futballpályányi területet borított a láva, és ezzel a 12. század óta először fordult elő vulkánkitörés a szigetnek ezen a részén.

A közelben élőkre nem jelentett veszélyt a jelenség, és azóta egy igazi turistalátványosság lett a vulkán környéke. Rengeteg fénykép és videó készült az esetről, sőt, már élőben is követhetjük a vulkán fortyogását, ami szakértők szerint akár évekig is eltarthat.

Most az Icelandair légitársaság is meglovagolta a látványosságot, és pályázatot hirdetett a Facebookon. A feladat nem bonyolult:

el kell képzelnünk, hogy a padló vagy a talaj helyén egy forró láva hömpölyög – mint gyerekkorunkba –, és nem tarthatjuk lent sokáig a talpunkat.

A képet a bejegyzés alatt kell posztolni, és a légitársaság három győztest választ a kommentek közül.

A nyertesek két darab oda-vissza jegyet nyerhetnek Izlandra az Icelandair európai vagy észak-amerikai állomásairól indulva. Gyorsnak kell lenni, ugyanis a jelentkezés március 30-án, azaz holnap kedd 16:00 óráig tart.

(Matador Network)


A figyelmetekbe ajánljuk