Egy férfi átalakított az iPhone Lightning töltő csatlakozóját, most egy vagyon keres vele.

Ken Pillonel a Svájci Szövetségi Technológiai Intézet robotika mesterszakos hallgatója és mivel megelégelte a várakozást egy USB-C töltős iPhone-ra, úgy döntött, hogy csinál egyet magának. Ezzel pedig ő lett az első jegyzett ember, aki át tudta alakítani az iPhone Lightning töltő csatlakozóját egy teljesen működőképes USB-C portra, számolt be róla a Haszon.

A folyamatot videón is megörökítette, ugyanakkor nem lenne egyszerű utána csinálni. Egyrészt nem árt hasonló tudományos háttérrel rendelkezni, mint ő, másrészt még neki is alaposan meggyűlt a baja a bonyolult hardver- és szoftverrendszer megbuherálsával. Szóval tényleg csak az fogjon hozzá, aki szereti a kihívásokat!

www.youtube.com

How the World's First USB-C iPhone was born

A férfi a videó után rögtön árverésre bocsájtotta a működő iPhone X készüléket, amiért mostanra már 100 ezer dolláros, vagyis több, mint 30 millió forintos ajánlat is érkezett. Ugyanakkor Pillonel kikötötte, hogy a leendő tulajdonos nem használhatja a készüléket. Napi szintű használatra ugyanis nem igazán alkalmas. Mint mondta, inkább csak az volt a célja, hogy bebizonyítsa, hogy a koncepció működőképes.