turned on iPhone on top of brown wooden surface

30 millióért kelhet el ez az iPhone, ami ráadásul nem is működik

Egy férfi átalakított az iPhone Lightning töltő csatlakozóját, most egy vagyon keres vele.


Ken Pillonel a Svájci Szövetségi Technológiai Intézet robotika mesterszakos hallgatója és mivel megelégelte a várakozást egy USB-C töltős iPhone-ra, úgy döntött, hogy csinál egyet magának. Ezzel pedig ő lett az első jegyzett ember, aki át tudta alakítani az iPhone Lightning töltő csatlakozóját egy teljesen működőképes USB-C portra, számolt be róla a Haszon.

A folyamatot videón is megörökítette, ugyanakkor nem lenne egyszerű utána csinálni. Egyrészt nem árt hasonló tudományos háttérrel rendelkezni, mint ő, másrészt még neki is alaposan meggyűlt a baja a bonyolult hardver- és szoftverrendszer megbuherálsával. Szóval tényleg csak az fogjon hozzá, aki szereti a kihívásokat!

A férfi a videó után rögtön árverésre bocsájtotta a működő iPhone X készüléket, amiért mostanra már 100 ezer dolláros, vagyis több, mint 30 millió forintos ajánlat is érkezett. Ugyanakkor Pillonel kikötötte, hogy a leendő tulajdonos nem használhatja a készüléket. Napi szintű használatra ugyanis nem igazán alkalmas. Mint mondta, inkább csak az volt a célja, hogy bebizonyítsa, hogy a koncepció működőképes.


A figyelmetekbe ajánljuk