De előtte jönni fog még egy spinoff is, szóval el leszünk látva bőven hangra támadó szörnyekkel.

John Krasinki leginkább Jimként volt továbbra is ismert az amerikai Office-ból, amikor egy horrorfilm írására és rendezésére adta a fejét, a Hang nélkül pedig óriási siker lett. Világszerte több, mint 300 milliót termelt, így a folytatás már-már magától értetődő volt. A koronavírus-járvány miatti tologatás után végül aztán idén nyáron bemutatták a folytatást, és a Hang nélkül 2 ismét 300 millió körüli világbevételt termelt, ami igencsak erős eredmény volt a járványidőszakot figyelembe véve.

www.youtube.com

A Quiet Place Part II (2021) - Final Trailer - Paramount Pictures

Most a Paramount a nagy sikerre való tekintettel rögtön be is jelentette a Hang nélkül 3-at, ami 2025-ben érkezik a mozikba a tervek szerint. A projektnek egyelőre nincs se írója, se rendezője, de Krasinski egy ötletén alapul majd. Sokáig úgy volt, hogy várhatóan Jeff Nichols, a Take Shelter, a Mud, az Éjféli látomás és a Loving rendezője készíti majd a folytatást, de ő idő közben kiszállt a projektből teljesen.

Lehetséges ugyanakkor, hogy ez a tervezett spinoff volt. A következő Hang nélkül-filmre ugyanis nem kell három évet várnod, jövőre érkezik egy spinoff is, ami ugyanabban a világban játszódik, mint az eredeti filmek, de a sztorija nem függ össze az első két film karaktereivel elvileg. Ezt Michael Sarnoski, a Nicholas Cage főszereplésével készült Pig című független dráma rendezője készíti íróként és rendezőként egyaránt. Pontos premierdátuma ugyanakkor még nincs.

(Forrás: /Film)