Ha az idei autójával is világbajnok lesz, biztosan megcsinálják azt is.

Az autómodellek építésében jártas Amalgam bemutatta az új, kézzel épített Forma-1-es modellsorozatát, amelynek élén Lewis Hamilton Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance autójának negyedméretű rekonstrukciója áll.

A kollekció limitált kiadású zászlóshajója ugyanazt a festést kapta, mint amelyikkel Hamilton is versenyzett a 2020-as Portugál Nagydíjon, ahol Michael Schumachert megelőzve a Forma-1 történetének legeredményesebb pilótájává vált.

www.instagram.com

Login • Instagram

Az eredeti autó egyébként egyébként megtette a szolgálatát: a Mercedes megnyerte a konstruktőri világbajnokságot, míg Hamilton megszerezte rekordot jelentő hetedik bajnoki címét.

Az Amalgam Collection a szokásosnál is jobban kitett magáért. Míg a cég legtöbb kínálata 1:8-as vagy 1:12-es méretarányú modell, a W11-es 1:4-es méretarányban készült, és az orrtól a hátsó szárnyig 124 centiméter hosszú.

Több ezer precízen megmunkált alkatrész és az autó élethű festése jellemzi a modellt. Az Amalgam biztosra akart menni a pontossággal kapcsolatban, ezért a Mercedes-AMG Petronas által biztosított terveket használták fel, és 4500 órát töltöttek csak a modell kifejlesztésével. Minden egyes autó megépítése 450 órát vesz igénybe.

Az ilyen minőségű kézműves munkának természetesen ára van. A negyedakkora W11-es versenyautó hamarosan 34 943 dollárért, azaz nagyjából 11 millió forintért kerül fel az Amalgam weboldalára. Érdemes sieti, mert mindössze hét példány készült.