Gin koktélok a St. Andrea Wine&Skybarban
St. Andrea Wine&Skybar

Különleges gin-élmény a város felett: megkóstoltuk a St. Andrea Wine&Skybar koktéljait

Ha létezik tökéletes nyáresti élmény, akkor a St. Andrea Wine&Skybar most megalkotta. Nem mindennapi utazásra invitálnak kreatív kártyajátékukkal, hogy megkóstolhassuk a világ legfinomabb ginjeit, miközben jól szórakozunk.

Minden évnek megvan a maga kedvenc itala, ahogy kétség sem férhet hozzá, hogy idén nyáron a gin viszi a pálmát. A St. Andrea Wine&Skybar nem titkolt célja, hogy meglovagolja ezt a hullámot a The Gin Journey kártyajátékával, amelynél kreatívabb és stílusosabb módot el sem tudunk képzelni egy baráti iszogatásra. Adott egy 12 lapos pakli és egy térkép, amelyen felsorakozik a világ 12 legkülönlegesebb ginje – és a java még csak most jön!

St. Andrea Wine&Skybar

A jó hír az, hogy ehhez a kártyajátékhoz nem kell se szerencse, se ügyesség, bőven elég, ha nyitottak vagyunk a ginek világára és van bennünk némi kíváncsiság. Miután elterül előttünk a térkép, a pakli is megérkezik, amellyel többféleképpen is lehet játszani. A társaság kikérheti akár mind a tizenkét gint, választhat magának a három útvonalból egyet, amit aztán teljesít ( és végigkóstol) vagy akár teljesen kiadva kezünkből az irányítást, minden körben húzhat valaki egy adott kártyát, majd az azon lévő ország ginjét szolgálják fel egy isteni koktélba keverve.

St. Andrea Wine&Skybar

Ezen a ponton külön ki kell emelni a kártyapakli grafikai kivitelezését, amelynek lapjai épp csak annyira sejtetik, hogy milyen információt takar a pincér kezében lévő oldal, hogy kellően felkeltsék az érdeklődésünket a különböző nemzetek ginkínálata iránt. Mi a sorsra bíztuk a választást: Olaszország, Skócia és Anglia legkiválóbb ginjeit ízlelhettük meg Veres Péter bartender és csapatának mennyei tonikkal elkészített koktéljain keresztül. A finomságok mellé egy kis olívabogyót és fűszeres magvakat csemegéztünk, miközben nem tudtunk betelni az ízorgiával és persze a pazar panorámával, ami a St. Andrea Sky&Winebar teraszáról tárult elénk.

St. Andrea Wine&Skybar

Minél nagyobb a társaság, annál jobb, hiszen annál több ország ginjét lehet megkóstolni – persze, ha valaki bírja a tempót, akkor lehet több is lecsúszik háromnál, mi eddig bírtuk. De megfogadtuk, hogy mindenképpen visszatérünk a többi különlegességet is megkóstolni. Ősszel pedig jöhet az újabb kör, amire a St. Andrea Wine&Skybar már egy boros variációval készül...