Unsplash / Jon Tyson

Szerelmesnek lenni régen és most: íme, a legjobb tinifilmek!

Mi a különbség a 80-as évek tinijei és a 21. század fiataljai között? Sok minden változott, de egy valami biztosan megmaradt: a kamaszok nagyon szerelmesek. A két korszakból gyűjtöttünk össze (nem csak) tiniknek szóló filmeket.

Valami kis szerelem (1987)

www.youtube.com

Some Kind Of Wonderful Trailer 1987

Mary Stuart Masterson rövidhajú frizurával és fiús megjelenésével ábrándozik legjobb barátja, a vakítóan kékszemű Eric Stoltz után. Ez a gimis film az örök témát dolgozza fel: hogyan lehet barátságból valami kis szerelem?

Sierra Burgess egy lúzer (2018)

www.youtube.com

Sierra Burgess Is A Loser | Official Trailer [HD] | Netflix

A 21. században a telefonok okosabbak, a ruhák divatosabbak, a frizurák is sokat változtak... De van, ami sosem változik: az első gimis szerelem. Sierra egy önbizalomhiánnyal küzdő lány, aki természetesen beleszeret az egyik leghelyesebb fiúba a gimiből. És hogy mi lesz ennek a vége? Járjatok utána!

Tizenhat szál gyertya (1984)

www.youtube.com

Sixteen Candles - Trailer

A 16. születésnapját minden tinédzser nagyon várja. Sam Baker teljes családja azonban annyira elfoglalt a nővére esküvőjével, hogy teljesen elfelejtik a nagy napot.

A fiúknak, akit valaha szerettem (2018)

www.youtube.com

To All The Boys I've Loved Before Teaser Trailer magyar felirattal

Mindenki legalább egyszer az életében írt szerelmes levelet. Ami régen papíron történt, most emailben megy, és ezzel nem is lenne semmi gond – kivétel akkor, ha nem akartad végül elküldeni. A figyelmesek több utalást is találhatnak a 80-as évek tinifilmjeire: a Tizenhat szál gyertya is felbukkan említésként.

Álmodj rózsaszínt (1986)

www.youtube.com

Pretty In Pink (1986) - Trailer

Sokak nagy kedvence, az Álmodj rózsaszínt: a Molly Ringwald, Andrew MccCarthy, James Spader és Jon Cryer főszereplésével készült vígjáték az egyik legsikeresebb tinifilm volt a 80-as években. Nemcsak a történet és az elképesztő ruhák okozhatták a népszerűséget, a film zenéje is hatalmas siker lett.

Én még sosem... (2020)

www.youtube.com

Én még sosem... | Hivatalos előzetes | Netflix

A kakukktojás a listában az idén első évadánál tartó Én még sosem..., hiszen itt nem filmről, hanem egy sorozatról van szó. Vannak azonban dolgok, amik nem változtak: még mindig tizenévesek állnak a középpontban, még mindig nem találják a helyünket a suliban, és még mindig nagyon szerelmesek egy (?) fiúba. Az Álmodj rószaszínt filmhez hasonlóan nagyon jó a soundtrack, és milyen meglepő, néhány szám a 80-as éveket idézi.