Fotó: Shutterstock
Megőrül értük az internet: 5 fűszervaj, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz
2022-10-28
Akár sült zöldségekre csepegtetve, meleg zsemlére kenve, vagy steak tetején szétolvasztva, az ízesített vajak hatására összefut a nyál a szánkban. Bárhogyan is nézzük, ez a kis extra csak még finomabbá teszi az ételek ízét.
Keverd az érett olajbogyót és a rozmaringot a megpuhított vajba.
Egy kis keverőtálban keverd össze a vajat, a bazsalikomot, a petrezselymet és a fokhagymaport. Közepesen alacsony sebességen addig keverd, amíg a keverék össze nem áll. Díszítsd zsályával és kakukkfűvel.
Keverj 2 teáskanál Old Bay fűszert és 1-1/2-2 teáskanál reszelt citromhéjat 1 rúd lágyított vajba.
Egy kis tálban keverd össze a vajat, a koriandert, a lime levét és a lime héját. Formázz belőle hasábot; csomagold műanyagba, és tedd hűtőszekrénybe 30 percre, vagy amíg megszilárdul.
Egy kis keverőtálban verd a vajat, a mézet, a barna cukrot és a mandula kivonatot világosra és habosra. Tedd át egy fólialapra; majd tekerd hasáb alakúra. Végül tedd be hűtőbe, amíg meg nem hűl. Csomagold ki és szeleteld fel, vagy helyezd vajas tálra.
A házi készítésű ízesített vajak kedves és személyes ajándékok is lehetnek a szomszédoknak vagy a barátoknak. A szeleteket tedd viaszpapírba, majd egy dekoratív dobozba vagy üvegbe, és tárold őket a fagyasztóban, hogy rögtönzött ajándékot készíthess, amikor szükség van rá.
Forrás: Taste of Home