Az elkészített élelmiszerek kétségtelenül kényelmesek. Ki ne vett volna már közülünk grillcsirkét, előre elkészített leveseket és salátákat, vagy szeletelt gyümölcsöt és zöldséget? Na de mikor érdemes vásárolni, mit érdemes keresni?

A legnagyobb választékért szerdánként menj

Szerdán tartják a nagyobb élelmiszerüzletek az átállásokat és az eladási frissítéseket, ami azt jelenti, hogy a polcokra kerülnek a legújabb tételű kész levesek, saláták, fehérjék, pizzák és egyebek. Sokkal valószínűbb, hogy az előre felvágott vagy előfőzött zöldségeket is ekkor fogod elkapni. Ha a szerda nem jó, akkor mindenképpen délelőtt menj, bármelyik nap is érsz rá.

A legfrissebb grillcsirkéket délelőtt 11 vagy dél körül keresd

Az élelmiszerboltok konyhái a nyitvatartási idő körül kezdik előkészíteni a madarakat, ami általában reggel 7 vagy 8 óra körül van. 11 és 12 óra között menj, mert így elegendő idő telik el ahhoz, hogy megfőzzék és megvásárolhatóvá tegyék.

Érdeklődj a termékek élettartamáról

A legtöbb készétel csomagolásán szerepel a csomagolás dátuma. Ezek jól jelzik a frissességet, ahogyan a komolyabb barnulásra, zúzódásra vagy nedvességre utaló jelek is - különösen a friss termékek esetében (gondoljunk csak a rózsaszínű lé pocsolyára a felvágott görögdinnyét tartalmazó edény alján).

De ha nem vagy biztos a frissességben - vagy aggódsz amiatt, hogy mondjuk egy doboz guacot meg tudsz-e enni, mielőtt megromlik, kérdezz rá! A vágott gyümölcsök, a friss guac és más mártogatósok általában rövidebb ideig (2-4 napig) eltarthatók, mint az olyan zöldségek, mint az előkészített zeller, brokkoli, gyökérzöldségek, a vágott bab és a leveles zöldségek (2-8 napig).

Nézd át az összetevők listáját

Igen, még az üzletben készült élelmiszerek is tartalmazhatnak olyan adalékanyagokat, mint a hidrogénezett zsírok, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup és az olyan édesítőszerek, mint az aszpartám, a szukralóz és a szacharin. A levesek, szószok, öntetek és csemegehúsok csak egy részhalmaza a készételeknek, amelyek címkéjét vásárlás előtt gondosan át kell nézni.

Vásárold meg az előre felvágott sajtot

A kockára vágott sajt tökéletes, egyszerű nassolnivaló - különösen, ha akciós. Mini szendvicsekhez, valamint étkezések és partik előkészítéséhez is nagyszerű megoldás. A kockákat használd hamburgerek, húsgombócok és rizsgolyók töltelékeként. Az előre felszeletelt sajtok kiváló feltétként szolgálnak egy sliderhez vagy egy apró szendvicshez is.

(Forrás: TheKitchn)