London egyik legkülönlegesebb épülete eladó, aminek kialakítása elsőre furcsának tűnhet, de egészen praktikusan lett végül megoldva.

Mindössze 1,8 méter széles London legkeskenyebb házaként ismert ingatlan, amit most a CNN mutatott be az olvasóinak. Az épület keskeny mérete ellenére kifejezetten nagy alapterületű, 1034 négyzetméter és ötemeletes. A házikó egykor kalapüzletként funkcionált, később pedig egy divatfotós alakította át lakóházzá – ami kifejezetten előnyére vált.

Az alagsori szinten helyezkedik el a konyha és az étkező, ahonnan egy üvegajtón át vezet az út egy terasztkertbe. Az első emeleten egy recepció van, és egy csigalépcsőn keresztül már a második emeleten lehetünk, ahol egy dolgozószoba, egy hálószoba és egy terasz is megtalálható. A harmadikon egy fürdőszoba, öltöző és zuhanyzó van, és a legfelső emeleten még egy hálószoba.

Elsőre furcsa lehet egy ilyen keskeny kialakítás, de egészen praktikus magyarázata van, és már régóta léteznek hasonló formák más országokban is. Sok helyen ugyanis a földterületeket szélesség szerint adóztatják – például Vietnám, Hollandia vagy Japán –, ahol kifejezetten előnyös egy hasonló forma.

Az apropó, hogy a különleges ház most eladóvá vált. Ahogy a hirdetésben is írják: a kialakítása leginkább egy luxusjachtokhoz hasonlít, és egy négyzetméter sem maradt benne kihasználatlanul. Az ára viszont kissé borsos, ami miatt még lehet egy darabig az eladó házak listáján marad: 950 ezer fontért, átszámítva körülbelül 400 millió forint.

A házikót belülről itt lehet megnézni.