Mellonsfolly Ranch vadnyugati butikhotel Új-Zélandon
Mellonsfolly Ranch

Eladó egy teljes vadnyugati város – csak épp Új-Zélandon

Új-Zéland Északi-szigetén található Mellonsfolly Ranch kellőképpen elszigetelt és vadregényes a tökéletes visszavonuláshoz. És most akár meg is vásárolhatjuk magunknak.

Aucklandtől hatórányi autóútra, mintha teret és időt ugrottunk volna, Wyoming állam 1860-as évekbeli határtelepülésébe botlunk. A minden részletre kiterjedően felhúzott városka eredetileg személyes használatra épült 2006-ban, majd Rob Bartley jelenlegi tulajdonos új értelmet adott neki. A Mellonsfolly Ranch jelenleg 22 férőhelyes butikhotelként funkcionál 10 tematikus épülettel, többek között szalonnal, mozival, sheriff irodával és biliárd teremmel. A nyári időszakban a környező erdők és vizek kitűnő vadászati és horgászati lehetőséget kínálnak, míg télen a közeli sípályák várják a vakációzókat.

Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Mellonsfolly Ranch


Vadnyugati butikhotel

Mellonsfolly Ranch

„Annyira forgalmas, amennyire meg akarjuk tölteni. Eléggé megszűrjük, mit csinálunk és kiknek, hiszen ez egy nagyon különleges helyszín – nyilatkozta Bartley a Bloombergnek. Esküvők, céges csapatépítők, családi összejövetelek helyszíne volt eddig a városka, „ahova néhány fanatikus cowboy időről-időre visszatér".

Mézes hetek és manuka méz

Mellonsfolly Ranch

A hotel szolgáltatásai mellett a 360 hektáros birtoknak a manuka virágméz-termelés adja a másik bevételi forrását. A manuka méz az utóbbi években hihetetlen népszerűséget szerzett magának, az ország egyik legnépszerűbb exportcikke lett. A Mellonsfolly Ranch tavaly 15 és fél tonna mézet termelt, melyet javarészt kínai nagykereskedők vásároltak fel.

Amerikai álom

www.youtube.com

Mellonsfolly Ranch

A tulajdonos fájó szívvel, de megválik a jól jövedelmező birtoktól. Az új-zélandi Sotheby's nemzetközi ingatlankezelő 7,5 millió dolláron hirdeti a vadnyugati városkát. Már vannak érdeklődők az Egyesült Államokból, akik szívesen befektetnének Új-Zélandon a letelepedés reményében.

A hirdetés a Mellonsfolly Ranch weboldalán tekinthető meg.