Nem szokatlan, hogy egy klasszikus autót feljavítanak a restaurálás során, de ezt az 1964-es Chevrolet Chevelle Chevelle Malibu SS restomodot - amely most került forgalomba - teljesen új szintre emelték.

Az RK Motors által az észak-karolinai Charlotte-ban értékesített gyönyörű cirkáló talán izomautóként kezdte az életét, de most már több közös vonása van egy Lamborghini Huracánnal, mint egy régimódi Ford Mustanggal. A motorháztető alatt ugyanis egy új, az eredetinél majdnem négyszer erősebb motor lapul – írja a RobbReport.

Az ezüst Malibu SS abszurd teljesítménye nem egy, hanem két felújításnak köszönhető. Az első, amelyet a Roadster Shop felügyelt, igazi szépséggé varázsolta az autót, míg a második, amelyért a Kindig It Design felelt, egy fenevaddá változtatta. Utóbbi során az autót egy 6,2 literes LS3 V8-as duplaturbós motorral szerelték fel, amelyet egyedi szelepfedéllel és teljesen bevont fejcsövekkel, valamint hideglevegő-beömlővel frissítettek fel.

Egy Finish Line négyfokozatú automata sebességváltóval párosítva - amely az erőt a hátsó tengelyre küldi, ahogyan ez minden igazi izomautónál lenni szokott -, az erőgép elképesztő 1140 lóerőt képes kifejteni. Az összehasonlítás kedvéért: a Chevelle Malibu SS eredetileg egy 5,4 literes V8-as motorral volt szerelve, amely 300 lóerős volt. Teljesítményszámokat nem közöltek, de nem nagy kunszt arra következtetni, hogy a restomod jelentősen gyorsabb az eredetinél.

Az egyéb mechanikai módosítások közé tartozik a Roadster Shop Fast Track futómű, állítható Penske versenycsillapítókkal, fogasléces kormányművel és egyedi kipufogórendszerrel. A sebesség és az izmok mellett négykerekű tárcsafékek is rendelkezésre állnak, 14 colos forgórészekkel és Wilwood hatdugattyús féknyergekkel. Egy ilyen erős autóban sosem lehetsz eléggé biztonságban.

www.youtube.com

1964 #Chevrolet #Chevelle #Malibu SS FOR SALE | 137043

Az autó külseje sem kevésbé lenyűgöző. Az eredeti restaurálás során a klasszikus modellt ragyogó ezüstszínűre festették és egyedi kék bőrbelsővel és bukókerettel látták el. A 18 és 20 colos Forgeline felniken gördülő kupé tényleg nem semmi, a Motortrend Bitchin' Rides című tévéműsorában is szerepelt.

Ahogy azt már sejthette, az ezüst Malibu SS nem lesz olcsó. Az RK Motors jelenleg 197 900 dollárért kínálja. De figyelembe véve a külső megjelenését és a motorháztető alatt rejlő erőt, biztosak vagyunk benne, hogy legalább egy izomautó-rajongó gyorsan lecsap rá.