Most kiderül, hogy téged is megvádoltak volna-e boszorkányság gyakorlásával az 1692-es salemi boszorkányperek során alkalmazott törvények és bizonyítékok alapján. Jöjjön néhány indok, amiért embereket elítélhettek.

Nőnek lenni

Az emberek évezredek óta úgy gondolják, hogy a nők hajlamosabbak a bűnökre, mint a férfiak, és a bűnözés egyértelmű jele az ördögimádatnak. Salemben a boszorkányságért felakasztott 19 ember közül 5 férfi és 14 nő volt.

Női barátok, akár több is (!!!)

Egy csoport nő, akik férfi kísérő nélkül gyűltek össze, „ördögimádó összejövetelnek" minősültek 1692-ben.

Anyagi instabilitás / szegénység

A szegények, hajléktalanok és a közösség támogatására szorulók a legkiszolgáltatottabbak közé tartoztak, és gyakran vádolták őket boszorkánysággal. Az 1692-ben felakasztott Sarah Goodot például rendkívül unszimpatikusnak tartották, s nem kedvelték, sőt egyenesen bizalmatlanok voltak vele szemben, csupán azért mert házról házra járva koldult élelemért, hogy életben maradhasson.

Anyagi stabilitás / gazdagság

Ó, vagy éppenséggel jómódban élsz? Rossz ómen. „Ha felnőtt nő vagy, aki minden további támogatás nélkül éli az életét, akkor valószínűleg van egy repülő seprű is a szekrényedben" – vagyis valami hasonlót gondolhattak Salemben. Az, hogy egy nő képes lenne egy férfi segítsége vagy felügyelete nélkül, önállóan élni, riadalmat keltett a lakosságban.

1620 és 1725 között az Új-Angliában boszorkányságért kivégzett nők 89 százalékát olyan asszonyok tették ki, akiknek nem volt fiútestvérük vagy fiuk, hogy megoszthassák velük az örökségüket.

Idős kor

Az idősebb nők, házasok és özvegyek egyaránt, rendkívül érzékenyek voltak a vádakra. Rebecca Nurse például a hetvenes évei elején járt, amikor boszorkányságért bíróság elé állították, majd halálra ítélték.

Közfelháborodás fogadta az ellene felhozott vádakat, hiszen Rebeccát egy rendkívül jámbor és csendes nőnek tartották, aki barátságban élt a szomszédaival. Halála után kevesebb mint húsz évvel teljesen felmentették.

Házasság gyerek nélkül

Úgy gondolták, hogy az ördög meddőséggel átkozta meg szentségtelen nők méhét. Ráadásul, ha a szomszédok vagy a környéken lévő gyermekek bármilyen módon szenvedtek vagy betegek voltak, szinte biztosan azt hitték, hogy a mellettük lakó féltékeny boszorkány a felelős mindezért.