Hamu és Gyémánt

Egy korty balatoni nyár, finomságokkal: Katona Flört és a megunhatatlan sajttál

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Katona Borház 2020-ban Flört fantázianevet viselő fehérbora önmagában hordozza a balatoni nyarat – illata bomba, intenzív, már-már parfümös, ízeiben viszont képes könnyed maradni. Világossárga színű, igazi ropogós, friss száraz fehérbor, mely palackozása előtt egy nagyon kevés szénsavas dúsítást is kapott, melytől üdesége még inkább kiemelkedik. Tökéletes választás egy barátokkal eltöltött estéhez, amihez kiegészítésképp nem is kell más, csak egy klasszikus, megunhatatlan sajttál és indulhat is a sztorizgatás!

Sajttálak összeállításánál nem feltétlenül kell a legdrágább termékekben gondolkodnunk, a minőséget viszont mindenképp kezeljük preferenciaként – főleg, ha borozáshoz fogyasztjuk ezeket a tejtermékeket.

Egy alapösszeállításnál jó választás lehet a kissé érett camembert, gorgonzola, félkemény sajtok közül az ementáli, esetleg holland gouda. Abban az esetben, ha kedveljük a keményebb sajtokat, válasszuk a parmezánt, azzal ugyanis nem lehet mellé lőni.

Aliona Gumeniuk/Unsplash

Abban az esetben, ha szeretjük a különlegesebb falatokat, válasszunk bivalymozzarellát vagy valamilyen frissebb, penészes sajtot. Ezek lehetnek vörös- és zöldpenészes sajtok, esetleg brie.

Az összeállítást feldobhatjuk még frissen sült bagettel, olívabogyóval és gyümölcsökkel. A 10-12 fokosra hűtött Katona Flörtöt pedig ne felejtsük el mellé pohárba tölteni.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.

Cikkünk megjelenését a Katona Borház támogatta.