Bálványa, Marilyn Monroe nélkül talán meg sem született volna Anna Nicole Smith.

Anna Nicole Smith ugyanis Vickie Lynn Marshallként látta meg a napvilágot. A gyerekkora korántsem volt egyszerű, édesanyja zsarnok természetét nem sokáig tűrte, így nagyon korán, mindössze 17 évesen elköltözött és házasságot kötött legelső férjével Billy Smith-el. A gimnáziumot pedig abbahagyta és nem vizsgázott le semmiből.

Férjétől született egy kisfia, Daniel, ám nem sokkal a gyermek születése után Billy az utcára dobta őket. Anna próbált menedéket találni az édesanyjánál, azonban a nő nem volt hajlandó támogatni a lányát, így csak saját magára számíthatott. Ekkor ismerkedett meg a sztriptízbárok világával és táncosnőként dolgozott egy ideig, majd nem sokkal ezután a Playboy is felfigyelt szépségére. 1993-ban pedig ő lett az év Playmate-je, ennek köszönhetően több filmben is szerepet kapott – Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet, A nagy ugrás –, ennek ellenére sosem lehengerlő színészi teljesítménye miatt szerepelt az újságok címlapjain, sokkal inkább botrányai miatt.

Több házasságot is kötött: az egyiket a nála 63 évvel idősebb texasi olajmilliárdossal. A férfi halála után jogi úton próbált hozzájutni az örökség egy részéhez, ezért több mint tíz évig sikertelenül pereskedett a milliárdos fiával. Az ügyet a média is azonnal felkapta, ami jó ideig megkeserítette Anna Nicole életét, hiszen nem festett rá túl jó fényt.

Később ügyvédje, Howard K. Stern mellett kereste a boldogságot, így nem sokkal a halála előtt férjhez ment hozzá.

www.youtube.com

Anna Nicole Smith original interview Aresino Hall 1993

Ám a modellnek volt egy sötét oldala is, akárcsak példaképének Marilyn Monroe-nak. Anna is depresszióval küzdött, valamint a vényköteles gyógyszerek rabjává vált és előszeretettel fogyasztott rá alkoholt. Ebben az időszakban született meg kislánya Dannielynn Birkhead, akiről a playmate haláláig mindenki azt hitte, hogy a férjétől van. Ám későbbi DNS-vizsgálatok során kiderült, hogy egy fotós, Larry Birkhead az apa. Ezzel egy időben több más férfi is jelentkezett, miszerint ők a baba apukái, köztük Alexander Denk testőr, sőt még Gábor ZsaZsa férje, Frédéric von Anhalt herceg is.

Anna valójában sosem találta a helyét a világban, az egyetlen boldogságot kislánya és fia jelentette számára, de Daniel alig három nappal Dannielynn születése után elhunyt. A 20 éves fiú éppen meglátogatta kishúgát és édesanyját a kórházban, amikor ellopta Smith metadonját, amivel még ott, a helyszínen túladagolta magát és meghalt.

A modell nem bírta feldolgozni egyetlen fia halálát, utolsó hónapjaiban pedig meglehetősen zavartan viselkedett. Kislánya még nem volt féléves, amikor 2007. február 8-án gyógyszer-túladagolásban elhuny. A nyomozók mintegy 44 különböző szert találtak hotelszobájában, ezek között ópiát és nyugtatót egyaránt.

A világ számára Anna Nicole Smith egy elbűvölő, szőke hollywoodi bombázó volt, egy igazi szexszimbólum. De azok, akik igazán ismerték, tudták, hogy sokszor magányosan próbálta felvenni a harcot a bulvár rosszindulatú pletykáival, tiszavirág életű kapcsolataival, súlyos gyógyszerfüggőségével és súlyproblémáival.

Legbelül egy kislány volt, egy texasi kislány, akit a csinos álarc mögött Vicky Lynnek hívtak.