Tom Rivett-Carnac brit lobbista, aki a környezetvédelem és a fenntarthatóság egyik legnagyobb támogatója, nemrég gyerekeknek írt könyvet arról, milyen gyönyörű világban élünk, és milyen kalandok várnak ránk a karantén után.

A könyvből most készült egy néhány perces, az író illusztrátor nővére által animált videó, amit az ENSZ Békenagykövete, Jane Goodall narrál.

Hogyan építsünk fenntartható jövőt?

www.youtube.com

“What happened when we all stopped” narrated by Jane Goodall

A kisfilm fő témája az éghajlatváltozás, a környezetünkkel való törődés fontossága és a járvány utáni újjászületés, azaz, hogy miként építsünk fenntartható jövőt, ha egyszer kiszabadulunk a pandémia fogságából.

„Ez az időszak tökéletes arra, hogy elbeszélgessünk a gyerekekkel, hogy elmondjuk nekik, van lehetőség egy olyan jövőre, ahol nem kell világjárványokkal, árvizekkel és más természeti katasztrófákkal szembenézni. Két kisgyerek apukájaként tudom, mennyire nehéz ezt a témát elmagyarázni, ezért született meg ez a könyv, majd a videó. Az alapvető üzenete a remény, és, hogy amíg itt vagyunk, tehetünk azért, hogy a helyzet jobb legyen, hogy az emberiség egy új fejezetet nyisson" – nyilatkozta az író.

A gyerekeké a jövő

YouTube / TED-Ed

Dr. Jane Goodall természetesen azonnal beleegyezett abba, hogy ő narrálja a filmet, hiszen ő is gyakran hangot ad annak a véleménynek, hogy a gyerekeké a jövő, ezért fontos, hogy edukáljuk őket arra, hogy helyesen cselekedjenek.

„Mindig is furcsának tartottam, hogy az emberek a Föld legnagyobb intelligenciával rendelkező teremtményei, mégis elpusztítják az élőhelyüket. Ez a csodálatos történet segít a szülőknek és a gyerekeknek abban, hogy összehangolják az agyukat és a szívüket, és ennek megfelelően cselekedjenek. Remélem, hogy ez a történet minden korosztályt ösztönöz majd arra, hogy szerepet vállaljon egy jobb jövő teremtésében" – mondta.

Forrás: Creative Boom

Szerző: Fülöp Luca