A járvány utáni újjászületésről készült kisfilm, Jane Goodall narrálja

Tom Rivett-Carnac brit lobbista, aki a környezetvédelem és a fenntarthatóság egyik legnagyobb támogatója, nemrég gyerekeknek írt könyvet arról, milyen gyönyörű világban élünk, és milyen kalandok várnak ránk a karantén után.


A könyvből most készült egy néhány perces, az író illusztrátor nővére által animált videó, amit az ENSZ Békenagykövete, Jane Goodall narrál.

Hogyan építsünk fenntartható jövőt?

A kisfilm fő témája az éghajlatváltozás, a környezetünkkel való törődés fontossága és a járvány utáni újjászületés, azaz, hogy miként építsünk fenntartható jövőt, ha egyszer kiszabadulunk a pandémia fogságából.

„Ez az időszak tökéletes arra, hogy elbeszélgessünk a gyerekekkel, hogy elmondjuk nekik, van lehetőség egy olyan jövőre, ahol nem kell világjárványokkal, árvizekkel és más természeti katasztrófákkal szembenézni. Két kisgyerek apukájaként tudom, mennyire nehéz ezt a témát elmagyarázni, ezért született meg ez a könyv, majd a videó. Az alapvető üzenete a remény, és, hogy amíg itt vagyunk, tehetünk azért, hogy a helyzet jobb legyen, hogy az emberiség egy új fejezetet nyisson" – nyilatkozta az író.

A gyerekeké a jövő

YouTube / TED-Ed

Dr. Jane Goodall természetesen azonnal beleegyezett abba, hogy ő narrálja a filmet, hiszen ő is gyakran hangot ad annak a véleménynek, hogy a gyerekeké a jövő, ezért fontos, hogy edukáljuk őket arra, hogy helyesen cselekedjenek.

„Mindig is furcsának tartottam, hogy az emberek a Föld legnagyobb intelligenciával rendelkező teremtményei, mégis elpusztítják az élőhelyüket. Ez a csodálatos történet segít a szülőknek és a gyerekeknek abban, hogy összehangolják az agyukat és a szívüket, és ennek megfelelően cselekedjenek. Remélem, hogy ez a történet minden korosztályt ösztönöz majd arra, hogy szerepet vállaljon egy jobb jövő teremtésében" – mondta.

Forrás: Creative Boom

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk