Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese

Senki nem nyúl úgy a 80-as évekhez, mint ő: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Whu Else - IF U WANT ME DEAD, BETTER PRAY 4 ME

www.youtube.com

WHU-TANG

Whu Else a TikTokon szép kört futott az I'm Not Daddy című számával, tavalyi bemutatkozóalbumát, a Big Brain Mant pedig 2020 egyik legjobb lemezének neveztük évösszegző zenés cikkünkben, kiemelve fura, idioszinkratikus stílusát. Amolyan újhullámos RNB visszhangos, 80-as éveket idéző szintikkel, időnként már-már cloudrapes hangzással, erős indie rock hatásokkal, és kreatív hip-hopos dobokkal. Senki nem nyúl úgy a 80-as évekhez, mint ő.



Új lemezén pedig izgalmasan kísérletezik tovább a saját hangzásával, ennek egyik legjobb példája a Planes, ami picit olyan, mint egy Tame Impala-dal, de egyáltalán nem úgy hangzik, mint egy Tame Impala-dal. Helyenként pedig egészen The Voidzos, már ha a The Voidz R&B-t játszana. Szóval ha izgalmasan hangzó, előramutató, zsánereket szokatlan módon keverő, de könnyen fogyasztható popzenére vágysz, akkor Whu Else új albuma lesz az új kedvenc dolgod.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

De ha inkább olyan kísérletező zenére vágysz, ami egy picit jobban megdolgoztat, akkor muszáj hallanod az új, legjobb értelemben véve elborult black midi-lemezt,



Megjelent a hétvégén DMX új, posztumusz lemeze is, amit még tragikus halála előtt készített és aminek Swizz Beatz volt a vezető producere. Még Bono is feltűnik rajta egy számra.



Új szólólemezzel jelentkezett a The Internet basszusgitárosa és ha azt vesszük, mennyire jók voltak Steve Lacy és Syd legutóbbi szólóanyagai, továbbá mennyit fejlődött a The Internet a kezdetek óta, akkor hiba lenne kihagyni Patrick Paige II új anyagát.



Új, kollaboratív EP-vel jelentkezett a hyperpop saját Playboi Cartija, Aaron Cartier, aki az egyik legizgalmasabban hangzó bulizenét csinálja jelenleg.



A PC Music vezér A. G. Cook tavaly két lemezt is kiadott, a fura Apple-t és a végighallgathatatlanul hosszú 7G-t, most pedig közreműködőkkel összegyúrt a kettőből egy dupla remixalbumot, aminek már végighallgatható a hosszúsága.


A hét dala: Tommy Genesis - peppermint

www.youtube.com

Tommy Genesis - peppermint (Official Video)

Rihanna protezsáltja, az ausztrál Tommy Genesis valósággal berobbant viccesen túlfűtött erotikájú dalszövegeivel és nem túl bonyolult, táncparkettdöngölő hangzásával. Egy ideje viszont nem nagyon volt aktív JPEGMAFIA tavalyi EP!-jén való felbukkanását leszámítva. De most új kislemeze alapján remélhetőleg úton van már az új lemez és elkezdünk lassan minél több új zenét kapni.

A peppermint ugyanúgy klubba kívánkozó dal, mint amilyenekről Tommy híres, viszont Timbalandes hangzása kissé szokatlan tőle. Egyszerű, de jól megválogatott hangokból álló beat egy azonnal fülbemászó füttyszó témával. Remélhetőleg a dalon dolgozó GTA a majdani nagylemez több dalán is dolgozik, mivel a tánczenei érzékenységük kiválóan kiegészíti Tommy lefegyverzően magabiztos rapjét.

Ezeket se hagyd ki!

Bad Bunny 3 tavalyi lemeze után nem pihen, új kislemezzel jelentkezett máris, Big Freedia remixelte a dal 10 éves évfordulójára Lady GagaJudasát. De új dallal jelentkezett Poppy, a már csak kétfős Sleater-Kinney és Rebecca Black is.

13 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!