american airlines repülőgép
123rf/santirf

Furcsa ok miatt törölte több járatát az American Airlines – Budapest is érintett

A légitársaság mossa kezeit.

Az American Airlines számos olyan nemzetközi járatot törölt vagy csúsztatott, amelyet jövő nyáron indított volna. A légitársaság szerint mindezt a Boeing új repülőgépeinek késése indokolja.

Az American illetékesei szerint több mint egy tucat 787-es – amelyet a télre vártak – nem lesz elérhető, ezért elkerülhetetlen a menetrendváltozás, hogy pótolják a repülőgépek hiányát.

A Boeing továbbra sem képes leszállítani a megrendelt 787-eseket, amelyeknek idén télre kellett volna a flottánkba kerülniük. Ezek nélkül egyszerűen nem leszünk képesek annyi nemzetközi járatot teljesíteni, mint amennyit jövő nyáron, vagy mint amennyit 2019 nyarán terveztünk

– írta Vasu Raja, az American bevételi igazgatója egy belső levelezés alkalmával.

A változások közé tartoznak a következők járatok:

  • A skóciai Edinburgh, az írországi Shannon és a hongkongi járatok megszűnnek.
  • A 2019 előtt kiszolgált járatok megszüntetése a következő piacokra: Berlin, Budapest, Prága, Dubrovnik és Reykjavík.
  • Jelentős járatritkítás Sydney, Peking és Sanghaj felé, valamint Buenos Aires, Rio de Janiero, Sao Paulo és Santiago felé.

A lépések körülbelül egy hónappal azután történtek, hogy az American 27 belföldi útvonalat törölt a menetrendjéből, köztük 18 járatot New Yorkból az USA különböző városaiba.

A nemzetközi járatokkal kapcsolatos változtatásokat azonban kifejezetten a Boeingre hárítják. A Reuters cikke szerint a 787-esek leszállítását legalább április 1-jéig elhalasztották.

(Travel Waits)


A figyelmetekbe ajánljuk