amazon telefonon
Közölték az Észak-írországból panaszkodóval, hogy a szolgáltatásuk csak Nagy-Britanniában elérhető, azért nem megy.


Az Amazon Prime Video ügyfélszolgálata történelmi tettet hajtott végre és egyesítette Írországot Észak-Írországgal. Nem tartott sokáig a dolog mondjuk, Észak-Írország már újra tagja Nagy-Britanniának. Az egész úgy kezdődött, hogy valaki arra panaszkodott, hogy nem találja az Anglia-Grúzia rögbimeccs közvetítését Prime-on.

Az ügyfélszolgálat némi kutakodás után közölte az ügyféllel, hogy csak Nagy-Britanniára vonatkoznak a sugárzási jogaik. A férfi közölte velük, hogy Észak-Írországban él, ami bizony része Nagy-Britanniának.

Ekkor jött a slusszpoén, amikor a szolgáltatás ügyfélszolgálata rövid időre egyesítette Írországot, ugyanis ezt válaszolták:

Elnézését kérjük, de nincsenek sugárzási jogaink Írországban és más területeken.

A férfi türelmesen elmagyarázta nekik, hogy ezt megérti, de ő Észak-Írországban lakik, ami Nagy-Britannia része. Ugyanakkor felmerült benne, hogy akkor regisztrálta a felhasználói fiókját, amikor még Írországban élt, talán ez lehetett a baj forrása. A rendszer valószínűleg földrajzilag Írországban detektálta, hiába nem ott élt, ezt pedig a félreértések komédiája követte.

A cég aztán kiadott egy bocsánatkérést is, amiért ennyire szerencsétlenül kezelték a szituációt és megerősítették, hogy Észak-Írország bizony tagja Nagy-Britanniának, vagyis elérhetőek a kérdéses rögbimérkőzések rajta az észak-íreknek is. Egy valamit biztosan megtanult az esetből a vállalat, földrajzi értelemben.

(Forrás: Gizmodo)

A figyelmetekbe ajánljuk