Alvásidőzítő funkció érkezik a Netflixre

Hasznos lehet azok számára, akik esténként könnyen elalszanak filmnézés közben.


A Netflix egy időzítő funkciót tesztel az Android-eszközökön, amely a beállított időtartam után leállítja a műsort. Így nem kell azon aggódnunk, hogy amikor elalszunk mennyi részt tekerjünk vissza és esetleg bármiféle spoilert meglássunk. Csupán be kell állítanunk az időtartamot, a szolgáltató pedig kikapcsolja a magát. Ezen kívül még a gyerekek sorozatnézési szokásait is kordában tarthatjuk – írja a The Verge.

A nézőknek négy különböző időzítőbeállításra van lehetőségük: 15 perc, 30 perc vagy 45 perc elteltével tudják Szundi módba állítani a Netflixet, emellett pedig azt is beállíthatják, hogy az éppen nézett epizód vége után álljon le a streamelés.

Bár a teszt jelenleg csak Android-eszközökkel történik, a Netflix szeretné, ha az alvásidőzítő más eszközökön, köztük a televíziókon, iOS szoftverű készülékeken és asztali számítógépeken is megfelelően működhetne.

A tesztelés tehát elkezdődött, de vajon mi is bele kerülhetünk a kísérletbe?

Ha a film vagy tévéműsor nézése közben a kijelző jobb felső sarkában egy időzítő ikont látsz, akkor te is részese lettél a tesztidőszaknak. A funkció használatához csak meg kell érinteni ezt az ikont, és kiválasztani, hogy mikor aktiválódjon a funkció. Jelenleg ez a mód csak felnőtt profilokban lesz elérhető, de különösen nagy szükség lenne a funkcióra a gyerekeknél is, azonban ők hajlamosak sokszor megérinteni a képernyőt, így ezt a beállítást nehezebbé kéne tenni.

A figyelmetekbe ajánljuk