Egy Aldi bolt

Illusztráció

Unod a sorban állást? Az Aldi új boltjában nem kell a kasszáknál várakoznod

A jövő az ajtónkon kopogtat, pontosabban az áruházak ajtaján.

Nem akármilyen fejlesztésen ment keresztül egy brit Aldi-áruház, ugyanis a szóban forgó londoni boltjukban innentől kezdve nem kell sorban állni a kasszánál.

A Greenwichben található tesztbolt különlegessége az, hogy hogy a boltban egyetlen hagyományos vagy önkiszolgáló kasszát sem helyeztek el. De akkor hogyan fizetnek az emberek a termékekért? Sajnos az árucikkek továbbra sem lesznek ingyenesek, csak a fizetési mód változik.

Azok, akik ebben az újfajta boltban szeretnének vásárolni, le kell, hogy töltsék az Aldi Shop&Go nevű applikációt. Amint ez megtörtént, a vásárlók beléphetnek a boltba, ahol minden mozdulatukat fejlett, nagy teljesítményű kamerák és súlyérzékelő szenzorok figyelik. A termékek kiválasztása után egyszerűen kisétálhatnak a boltból, az app ugyanis automatikusan levonja a megvásárolt termékekért járó összeget.

Amennyiben valaki alkoholt akar vásárolni, egy arcfelismerő rendszer vagy az alkalmazottak segítségét kell kérni a beazonosításhoz.

Nem ez az első ilyen rendszerben működő bolt a világon, hiszen az Egyesült Államokban az Amazon 2018-ban nyitotta meg az első kassza nélküli boltját és azóta több országban is megvetették a lábukat. Jeff Bezos vállalata mellett többek között a Tesco és Sainsbury’s is próbálkozik hasonló megoldásokkal.

A figyelmetekbe ajánljuk