EGY RÉGI-ÚJ SZŐLŐFAJTA HOZTA EL A DICSŐSÉGET SOPRONNAK ÉS A STEIGLER PINCÉNEK (x)

EGY RÉGI-ÚJ SZŐLŐFAJTA HOZTA EL A DICSŐSÉGET SOPRONNAK ÉS A STEIGLER PINCÉNEK (x)

A Sopronban komoly hagyományokkal rendelkező kékfrankos és zöldveltelini mellett egy nagy visszatérő is kellett ahhoz a nagy fejlődéshez, amit a borvidék az elmúlt 2-3 évben elért.


Az egykor szebb napokat megélt, legrégebbi magyar borvidék úgy tűnik felébredt csipkerózsika álmából. Új szelek fújnak a Fertő-tó partján, köszönhetően néhány elkötelezett és lelkes borásznak. Az elmúlt két-három évben nagyot fordult a világ a Soproni borvidéken. A Steigler Pince újra honosította a különleges adottságú terroirral bíró Fertő-tájon a furmint fajtát, miközben a szélesebb körben ismert kékfrankos és zöldveltelini szőlőkből is a csúcsminőséget célozta meg. Mindkét törekvés sikerré érett.

Az elmúlt hónapokban sorra nyertek arany minősítéseket a rangos nemzetközi és hazai borversenyeken a Steigler Prémium bio borok, és gondozásukban immár a furmint is megmutatja, miért is vetekedett anno a soproni furmint a tokajival. Különleges ízviláguk teszi egyedivé e magas minőségű, organikus borokat, melyek a borvidék jellegzetes csillámpaláján születnek.

Az aranyérmek persze szépen díszítik a soproni poncichter negyedben található több évszázados pince falait, de igazán akkor fénylenek szépen, ha az értékesítést is támogatják. A Steigler Pince soproni boraival már három kontinensen, Európa mellett Amerikában és Ázsiában van jelen, így joggal mondhatjuk, hogy néhány év kitartó munkájának gyümölcse kezd beérni, és a soproni borok valóban visszakerültek méltó helyükre a világtérképen.

A figyelmetekbe ajánljuk