vakcina

Afrikai növényi alapú gyógymódokat és gyógynövényeket is tesztelhetnek ezentúl a koronavírus és más járványok ellen – hagyta jóvá vasárnap az ENSZ Egészségügyi Világszervezete.


medicine kezel\u00e9s tradicion\u00e1lis

unsplash.com/Antonika Chanel

A koronavírus-járvány hatására előtérbe kerültek a tradicionális gyógymódok is, ennek hatására a WHO beleegyezett az ilyen jellegű gyógymódok tesztelésbe, azzal a kritériummal, hogy az ázsiai, európai és amerikai laborokban fejlesztett molekuláris vírust vegyék alapul.

A madagaszkári elnök promotálta egy olyan italt, ami a fekete üröm kivonatából készült, és bizonyítottan hatásos a malária kezelésében, de ezt a nézetet széles körben elvetették. Ennek ellenére Madagaszkárban és más afrikai országokban is széles körben elterjedt.

Vasárnap a Egészségügyi Világszervezet szakértői, valamint más szervezetek kollégái

„jóváhagytak egy olyan protokollt a klinikai kísérletekhez, amit növényi gyógymódokat tesztel a koronavírusra: különféle szabadalmakat, határidőket, referenciákat, adat és biztonsági szempontok szerinti ellenőrzését, amiket természetes gyógymódok klinikai tesztelésére alkalmazzák"

– foglalja magában a jelentés.

teszt

unsplash.com/Louis Reed

„Ha a tradicionális gyógymód valamelyikét biztonságosnak, hatásosnak és minőségileg megfelelőnek ítéli meg a WHO, akkor azt ajánlani fogja gyors tesztelését, és széles körű helyi előállítását" tette hozzá a WHO regionális igazgatója Prosper Tumusiime.

– tette hozzá a WHO regionális igazgatója Prosper Tumusiime.

„A koronavírus, valamint a Nyugat-afrikai Ebola-járvány kihangsúlyozták annak a szükségét, hogy az egészségügyi rendszert meg kell erősíteni, kiterjedtebb kutatásokra és fejlesztési programokra, amik magukban foglalják a tradicionális gyógymódokat is" – tette hozzá Tumusiime, ScienceAlert cikkében.

A figyelmetekbe ajánljuk