Hamarosan kiállítássá alakul a világ legértékesebb borgyűjteménye

Ugyanakkor alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki személyesen is meg akarja csodálni a kollekciót.


Nem kevesebbet állít Michel-Jack Chasseuil, mint hogy ő rendelkezik a világ legértékesebb kollekciójával, és ha már ez így van, nem is szeretné rejtegetni. A tavalyi évet arra használta fel, hogy egy 350 m 2 -es termet építtessen saját ingatlana alá, ahol ki tudja állítani a több mint 50 ezer palackot számláló borgyűjteményét.

„A borok Louvre-ja" koncepciót már régebb óta szeretné megvalósítani, ha minden jól megy, a nyáron meg is nyitja kapuját a létesítmény az érdeklődők előtt. Az alaptőkét könnyedén megteremtette pár palack bor eladásával, amelyeket a 60-as évektől kezdve gyűjt, még mielőtt a milliárdosok felsrófolták volna az árakat.

Az egyedülálló kollekciót korábban neves személyek és kínai milliárdosok is gyakran megcsodálták – egyikük nem kevesebb mint 50 millió eurót ajánlott a gyűjteményért, amit Chasseuil visszautasított. 2014-ben fegyveresek ejtették túszul, eltörték több ujját is annak reményében, hogy elárulja a pinceajtó titkos kombinációját – végül öt embert tartóztattak le az akcióért.

A kiállítás valószínűleg felteszi a borvilág térképére La Chapelle-Bâton városkáját, annak ellenére, hogy a belépőjegy 500 euróba, vagyis majdnem 180 ezer forintba kerül majd.

(A cikk eredeti verziója a VinCE Magazinban jelent meg.)


A figyelmetekbe ajánljuk