Ugyan most nem kell semmi különlegesre számítani, de mégis fontos a későbbi űrkutatások miatt.


A NASA és az Európai Űrügynökség (ESA) nagyjából egy éve indította útjára a Solar Orbiter nevű űrszondát, aminek az elsődleges célja a Nap megfigyelése. Az ősszel erről meg is érkeztek az első képek, ami olyan közelségbe hozta az égitestet, mint még soha.

NASA

A szonda 77 millió kilométer távolságig tudott merészkedni a Naphoz, ami nagyjából a félúton van a bolygónk és a csillag között. Ennél ugyan ment már közelebb szonda, de az nem készített fotókat. A szonda alapvetően a Nap és a Vénusz között kering, ami miatt most lehetősége akadt utóbbit is közelről feltérképezni.

NASA

Bár fotókat nem készített, a magnetométere segítségével több fontos mérést is elvégzett a Space.com beszámolója szerint. A kutatók ugyan előre leszögezték, hogy most nem kell nagy dologra számítani, mint például ősszel, amikor globálisan körbejárta a sajtót a hírt, miszerint foszfint észleltek a Vénusz légkörében.

A most összegyűjtött adatokból csupán azt tanulmányozzák majd, hogy milyen hatással van a napszél a bolygóra. A Solar Orbitert alapvetően nem a Vénusz tanulmányozására tervezték, de a kutatók szerint fontos főpróbája annak, hogy mennyire képes hatékonyan dolgozni a csapat a későbbiekben, ha az eszköz visszatér a Nap közelébe.


Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk