Mi lenne a világgal művészet nélkül? – mások mellett ezt a kérdést tettük fel a Hamu és Gyémánt magazin aktuális lapszámában a magyar kulturális élet hat meghatározó szereplőjének. Cserna-Szabó András író egy történelmi példával állt elő.


Ezért harcolunk

Cserna-Szab\u00f3 Andr\u00e1s id\u00e9zet

Hamu és Gyémánt

Nehéz helyzetekben mentsvár, ötlethiány esetén inspiráció, máskor pedig felszabadult szórakozás – a művészet számtalan funkciót képes betölteni attól függően, hogy mikor melyikre van éppen szükségünk. Jelentőségéről, jelenlegi helyzetéről, kihívásairól és lehetőségeiről beszélgettünk Frenák Pállal, Winkler Nórával, Till Attilával, Cserna-Szabó Andrással, Harcsa Veronikával és Ónodi Eszterrel. Az interjúkat a legújabb Hamu és Gyémántban találod.

Megjelent!

Hamu és Gyémánt

Hogyan kötött életre szóló barátságot Dr. Csernus Imre és Szabó Győző? Mit gondol a művészetről Till Attila, Ónodi Eszter és Harcsa Veronika? Milyen emlékek égtek bele kollektív emlékezetünkbe, és egyáltalán hogy működik az emberi memória? A Hamu és Gyémánt nyári lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.


Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk