A forradalmi újítás biztonságosabbá teheti a nagyszámú utazásokat, és ráadásul nem is kell érte vagyonokat kiadni.


Ugyan elkezdődtek már a koronavírus elleni oltások világszerte, mégis valószínűleg hosszú ideig velünk marad még a betegség, és annak számos kényelmetlen velejárója. Ilyen például a maszkviselés. Nem meglepő, hogy sok cég is hosszútávra tervez a megváltozó körülményekre reagálva. Az autógyártók sem kivételek, és a maguk módján igyekeznek biztonságossá tenni a termékeiket.

Most a Honda egy egészen egyedi megoldást talált ki, és már szabadalmaztatta is a piacon. Lényegében egy maszkot gyártottak az autókra, ami segít meggátolni a kórokozók terjedését az utastéren belül. A Kurumakunak névre keresztelt levegőszűrő eltér az általában használt CN85-ös besorolású légszűrőktől. A gyártól állítása szerint a cink-foszfát bevonatú anyag, amit a kocsiban található eredeti légszűrőre kell ráhúzni, már 15 perccel a felhelyezése után a víruscseppek 99,8 százalékát is képes felfogni, miután elindítottuk a levegőkeringetést.

Egyelőre csupán Japánban érhető el az új termék, és ott is csak a helyi piacra szánt Honda N-Box típusú autóknál. Mindezt 6400 jen értékben, ami körülbelül 18 ezer forint. Viszont nem lenne meglepő, ha a cég később terjeszkedne az új találmányával, és idővel szélesebb körben is árusítanák a terméket.

(autoblog.com)

Friss

Kiderült, mi okozza az északi fényt

Bár az északi fény a világ talán leglátványosabb természeti jelensége, kialakulásának okával eddig nem voltak teljesen tisztában a tudósok. Egy frissen közölt tanulmányban viszont úgy tűnik, sikerült leírni, hogy mitől alakulnak ki az északi égbolton megjelenő kék, zöld és lila hullámzások.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk