luxus hajóút

79 nap, 22 ország: rekordhosszú európai hajókörutat jelentettek be

A Windstar Cruises nem mindennapi hajóutat mutatott be hónapban: egy rekordhosszú tengeri kalandra vár utasokat a Grand European Bucket List Adventure útjára, ahol 79 nap alatt egész Európát körbehajózhatjuk.

Mindez egyben a valaha volt leghosszabb útvonal az üdülőhajók között.

A 2023 július 25-én kezdődő luxuskaland Stockholmból indul, majd a Balti-tengeren keresztül, az Atlanti-óceán északi részére hajózik, hogy aztán a Földközi-tengeren és a Fekete-tengeren 22 különböző országot érintsen. ,

Többek között Dániát, Németországot, Franciaországot, Olaszországot, Görögországot és Lengyelországot is érinti.

Windstar Cruises

Az út különlegessége, hogy a hajó mindössze 8 napot tölt a tengeren, a maradék 71-et pedig a szárazföldön, hogy biztosan legyen idő a helyszínek felfedezésére.

Ebbe beletartozik 11 kikötői éjszaka is, amely például Bordeaux, Sevilla, Amszterdam és Koppenhága városaiban történik majd.

A Windstar nevű hajó először Hamburgban és Binzben köt majd ki, de megpihen egy új norvég kikötőben, Arendalban is.

A több mint két hónapos kaland október 12-én, Isztambulban ér majd véget.

Windstar Cruises

A fedélzetre 312 utast várnak, és a jegyárak 40 ezer dollártól, azaz nagyjából 12 millió forinttól kezdődnek.

Akinek esetleg túl hosszú lenne a kirándulás, annak a hajótársaság a 60 napos Grand South Pacific-et és az 56 napos Grand Caribbean utat ajánlja.

Windstar Cruises

Azonban Windstar hiába két év múlva száll csak vízre, nem árt sietni: a társaság szerint a járvány hatására többszörösére növekedett a hasonló élmények utáni kereslet, ezért hamar megtelnek majd a helyek.

(Travel and Leisure)

A figyelmetekbe ajánljuk