Ez az 5 akciófilm most a legjobb a Netflixen
fotó: Paramount Pictures

Ez az 5 akciófilm most a legjobb a Netflixen

Adrenalin, izgalom és persze szüntelen fegyverropogás: a jó akciófilmek bővelkednek bennük, és egy keményen végigdolgozott nap után néha kifejezetten jó érzés kiengedni a gőzt egy-egy ilyen film társaságában. Cikkünkben 5 olyan, a Netflixen is megtalálható akciófilmet ajánlunk, amit mindenképp érdemes megnézned.

Mission Impossible – Titkos Nemzet (2015)

Az akciófilmek koronázatlan királyaként emlegetett Tom Cruise rászolgált a titulusára: az 59 éves amerikai sztár arról híres, hogy kaszkadőr nélkül dolgozik, és még a legdurvább akciójeleneteket is bevállalja. Volt, hogy egy épp felszálló repülőgép oldaláról csüngött, de pár évvel ezelőtt egy forgatás közben még a lábát is eltörte, amikor megpróbált egy háztetőről átugrani egy másikra.

Cruise filmjei a látványvilág szempontjából is a legmagasabb szintet képviselik, amire kiváló példa a kultikus Mission Impossible filmsorozat ötödik része, a Titkos Nemzet.

A filmben az Ethan Hunt (Tom Cruise) főellenségének számító bűnszervezet, a Szindikátus ördögi tervet eszel ki: egy új világrendet akarnak felállítani és azt terrortámadások sorozatával előidézni. Ethan és maroknyi embere soha nem találkozott még ekkora kihívással, hiszen ezúttal a világ legképzettebb ügynökeivel kell felvenniük a harcot.

A film igazi sztárparádét ígér: a főbb szerepekben Alec Baldwint, Simon Pegget, Jeremy Rennert és Rebecca Fergusont is láthatjuk.

A filmsorozat korábbi részei szintén megtalálhatóak a streamingszolgáltató kínálatában.

John Wick (2014)

A Keanu Reves által megformált egykori bérgyilkos, John Wick maga mögött hagyta múltbéli hivatását, de nem könnyű a nyugdíjazott bérgyilkosok élete...

Épp elhunyt feleségét gyászolja egyetlen társával, a nőtől ajándékba kapott kiskutyával, amikor egy éjjel az otthonában rátör egy orosz bűnbanda, akik nemcsak az autóját kötik el, de a felesége emlékét jelképező imádott ebet is megölik.

A férfi bosszút esküszik a kutya gyilkosai ellen és mindaddig nem nyugszik, amíg azok meg nem bűnhődnek a tetteikért. A feladat azonban korántsem könnyű, mivel egymaga száll szembe a teljes bűnszervezettel.

Egy biztos: izgalomból és lövöldözésből nincs hiány. A film egyébként kifejezetten jót tett a Mátrix filmekből ismert Keanu Reeves karrierjének, ami a John Wick film előtt – valószínűleg a színész kedvezőtlen szerepválasztásai miatt – erőteljesen lefelé ívelt. A színész azóta azonban ismét régi fényében tündököl! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a John Wickből az eltelt évek során gyakorlatilag franchise lett: a 2. és 3. része is elérhető a Netflixen, jelenleg pedig a negyedik epizód előkészületei zajlanak.

Kill Bill: Vol 1. (2003)

Quentin Tarantinót senkinek sem kell bemutatni. A korunk egyik legnagyobb zsenijeként emlegetett, sajátos látásmódjáról ismert rendező előszeretettel nyúl szokatlan sztorikhoz, ami a Kill Bill esetében sem volt másként.

A történet szerint az Uma Thurman által megformált Menyasszony, egy nőkből álló elit bérgyilkos osztag egyik tagja várandósan az esküvőjére készül. Tervei szerint ezzel ki is szállna a bandából, ám a dolgok ezen a ponton váratlan fordulatot vesznek, ugyanis a menyegzőn megjelenik a csapat vezére, Bill is, a többi bérgyilkossal együtt. Az esküvő vérfürdővé válik: a násznépet lemészárolják, a főhős pedig öt évre kómába esik.

Amikor a Menyasszony csodával határos módon egy nap felébred a kómából, bosszút forral egykori társai ellen, akik elvették tőle a normális élet lehetőségét.

A mozi a 2003-as bemutató óta kultfilmmé vált: több kritikus szerint ez az alkotás az akciófilmek egyik alapköve.Uma Thurman mellett olyan színészek tűnnek fel a Kill Billben, mint David Carradine, Lucy Liu, Daryl Hannah vagy a Tarantino filmek állandó rosszfiúja, Michael Madsen.

Az U.N.C.L.E. embere (2015)

Ahogy Tarantinóra, úgy a brit rendezőre, Guy Ritchie-re is igaz, hogy egyedi a látásmódja. Az U.N.C.L.E. embere egy klasszikus kémsztori Ritchie sajátos, humoros stílusába öltöztetve. A hidegháború idején játszódó történet szerint egy rendkívül veszélyes bűnszervezet akarja előidézni a III. világháborút, ennek érdekében pedig elrabolnak egy, a nukleáris technológiában szakavatott egykori náci tudóst is.

A veszély olyannyira komolynak tűnik, hogy még a nyugati és a szovjet titkosszolgálat is hajlandó összefogni: az amerikai U.N.C.L.E. nevű kémszervezet legfényesebb csillaga, Solo (Henry Cavill) és az orosz Ilja Kurjakin (Armie Hammer) közösen igyekszik felgöngyölíteni a szálakat.

Nincs könnyű dolguk, de azt remélik, a tudós lányának (Alicia Vikander) bevonásával talán sikerül közel férkőzniük a szervezethez. Henry Cavill, Armie Hammer és az Oscar-díjas Alicia Vikander mellett a filmben két veterán színész, Jared Harris és Hugh Grant is feltűnik.

Desperado (1995)

A listánk végére egy igazi klasszikust hagytunk. A Desperado című film alkotógárdáját akár nevezhetnénk egyfajta latin all-star csapatnak is, mivel olyan spanyol ajkú csillagok játszanak benne, mint Antonio Banderas, Salma Hayek, a Macheteből ismert Danny Trejo és a közkedvelt énekes, Enrique Iglesias - de persze ne felejtsük el azt se, hogy a rendezői székben Robert Rodriguez ült. Természetesen az amerikai sztárok sem maradtak ki a buliból: az USA-t Steve Buschemi és a rendezőként már említett Quentin Tarantino képviselte, aki ezúttal színészi képességeit is megcsillogtatta.

A sztori meseszerűen indul: egy kis mexikói faluba megérkezik a zenész El Marichi (Antonio Banderas), a történet viszont nem várt fordulatot vesz, amikor kiderül róla, hogy a muzsika mellett a fegyverforgatáshoz is komoly érzéke van, a célja pedig nem más, mint leszámolni a környék rettegett, kegyetlen bűnözőjével, Buchóval.

A film látványos akciójelenetei mellett az azóta kultikussá vált betétdaláról, az El Mariachiról is híres, amit Banderas maga énekelt el. Fegyverropogásból, jó zenéből és adrenalinból biztosan nem lesz hiány!

A figyelmetekbe ajánljuk