Janet Echelman szobrász, aki látványos installációról ismert, most Florida egyik zöldövezeti részén bukkant fel egy figyelemfelkeltő alkotással. Egy St. Petersburg-ben található parkot szőt átt egy több másfél millió csomóból készült hálóval, ami 130 méter hosszú, a legmagasabb pontján pedig 21 méteres magasságban emelkedik az emberek fölé.


Különleges látvány éjjel-nappal

A háló különleges, geometriai formákat ábrázoló mintázata egyértelműen szemkápráztató, arról nem is beszélve, milyen alakzatokat vesz fel, amikor a szélben táncol, vagy milyen árnyékokat vet a parkban pihenő emberekre, a nap állásától függően.

Sőt, nemcsak nappal nyűgözi le a bámészkodókat: este bíborvörös és lila fényekben úszik, mint egy csodálatos, égi jelenség. Az installáció strapabíró anyagból készült: a NASA által is használt zsinegek akár a több száz km/h-s szélnek is ellenállnak - tizenötször erősebbek, mint az acél.

Nosztalgiától az egyenlőségig

A szobrászt alapvetően a Tampa-öböl partja, a víz és a homok, és azok a klasszikus, kék és fehér színben pompázó tengerparti napernyők ihlették, amiket kiskorában a képeslapokon látott.

Később, miután még inkább belemélyedt a térség történelmébe, kiderítette, hogy a park területe az 1950-es években komoly polgárjogi harcok színtere volt, így az alkotás mélyebb értelmet is kaphatott: a faji egyenlőség védelmét. Ekkor találkozott azzal az idézettel is, ami Martin Luther Kingtől származik, és így hangzik: „Az erkölcsi univerzum íve hosszú, de az igazságosság felé hajlik." Echelmant végül ez a mondat inspirálta.

Forrás: My Modern Metropolis

Szerző: Fülöp Luca

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk