bálna

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpött

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.


A férfi 40 éve búvárkodik, de valószínűleg ehhez fogható élménye még sohasem volt. Amikor azon a napon társával kitalálta, hogy merülnek egyet jók voltak a látási viszonyok, ezért sem értette, hogy amikor vízbe ugrott, minden elsötétült és egy ütést érzett.

Az 56 éves férfi először azt hitte, cápa támadta meg, aztán rájött, hogy nincsenek fogak sehol, ekkor jött rá, hogy csakis egy bálna szájában lehet.

Már tudatosodott benne, hogy meg fog halni, amikor egyszer csak a felszínre tört a bálna a vízből, és a fejét rázva kiköpte őt.

Ó, Istenem, egy bálna szájában vagyok, és megpróbál lenyelni. Ennyi, meg fogok halni. Aztán hirtelen feljött a felszínre, csak úgy kitört és elkezdte rázni a fejét. Ekkor a levegőbe repültem, és a vízben landoltam. Szabad voltam, és csak lebegtem ott. Mai napig nem tudom elhinni, hogy itt vagyok és ezt elmondhatom"

– emlékezett vissza a pillanatra Packard.

A púpos bálnák általában úgy táplálkoznak, hogy tágra nyitják a szájukat, hogy minél több zsákmányt, például halat vagy krillt nyeljenek le, ami a tengerkutatókat arra engedi következtetni, hogy ami Packard úrral történt, az minden valószínűség szerint a puszta véletlen műve. Egy szakértő a Cape Cod Timesnak elmondta, hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy bálna szándékosan támadjon rá egy emberre.

(BBC)

A figyelmetekbe ajánljuk