A tanárok örülhetnek leginkább a Zoom új funkciójának

A tanárok örülhetnek leginkább a Zoom új funkciójának

Új funkcióval bővül a világ egyik legelterjedtebb videóhívó szolgáltatása, a Zoom. A Focus mód lehetővé teszi, hogy csak a hívás kezdeményezője lásson mindenkit, a többi résztvevő pedig csak a hostra fókuszálhat.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt az iskolai tanórák, a céges meetingek és sok egyéb közösségi program az online térbe szorult, ebben pedig nagy segítséget nyújtott a Zoom nevű cég, amely az egyik legelterjedtebb videóhívásra szakosodott vállalat az egész világon.

A céges meetingeken nem volt különösebb probléma az online térben való koncentrálással, ám az iskolai tanórák már keményebb diónak bizonyultak. A tanároknak a világ minden táján komoly problémát okozott az a – gyerekek esetében érthető – jelenség, hogy az ifjú nebulók sokkal inkább egymás szórakoztatására fókuszáltak, mint az órai anyagra. . A cég azonban egy új megoldás bevezetésével megszüntetheti a problémát, mivel a Focus Módban egyedül a tanár láthatja az összes diák kameráját, a gyerekek pedig csak ő rá figyelhetnek.

A Zoom korábbi fejlesztésében, a Webinar funkcióban vannak hasonló megoldások, de a Focust kifejezetten a tanórai csínytevések megelőzése érdekében találták ki, emellett míg az előbbi egy fizetős szolgáltatás, addig az új funkció az ingyenes felhasználók számára is elérhető lesz.Amint említettem, a diákok innentől kezdve a tanár kamerája mellett csak a sajátjukat láthatják, ám a többi tanuló neve és az általuk küldött emoji reakciók is láthatóak lesznek. Nagy valószínűséggel a tanárok rendkívül örülni fognak ennek a funkciónak és azt sem nehéz megjósolni, hogy a fejlesztés nagy siker lesz az egész világon,

A figyelmetekbe ajánljuk