wizz air repülő az égben

Nem csökkent az utazási kedv: öt járatot is újraindít a Wizz Air

Az egyes országok változó utazási korlátozásai azért még így is okozhatnak kellemetlenségeket.

A légitársaság közleménye szerint Budapestről a londoni Gatwick repülőtérre, Oslóba és Odesszába, Debrecenből pedig Tel-Avivba és Moszkvába is új járatokat indít a Wizz Air – közölte a légitársaság.

Az Izraelbe induló gép október 6-tól, a többi október 31-től repül hetente többször is. A londoni járat pedig a hét minden napján útnak indul. A beutazási feltételek a járatok indításáig változhatnak, ezért azt kérik az utasoktól, hogy tájékozódjanak a célország konzuli honlapján.

Emellett a Wizz Air járatain továbbra is kell majd maszkot viselni.

Ahogy az MTI cikkéből kiderül, a Wizz Air az idén már több útvonalbővítést jelentett be.

Januárban elindult Abu Dhabiba az első járatuk, majd február elején Szarajevóban, március elején pedig Palermóban nyitottak új bázist. Májusban közölték, hogy Rómából 32 új útvonalon 19 célországba indítanak új járatokat. A debreceni bázis megnyitását két héttel később jelentették be, majd arról adtak hírt, hogy Nagy-Britanniában belföldi járatokat fognak közlekedtetni.

wizz air rep\u00fcl\u0151g\u00e9pShutterstock

A Wizz Air tavaly veszteséggel zárt a járvány miatt, de már az év elején számítottak a nyári fellendülésre. A cég februári előrejelzése szerint kapacitásai kihasználtsága az idén meghaladhatja a tavalyi 80 százalékát.

Van honnan javítani, a légitársaság az idén márciussal zárult 2020/2021-es pénzügyi évét 739,0 millió euró, az előző évi 2,761 milliárd eurónál 73,2 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 576 millió euró veszteséggel zárta az előző évi 281 millió eurós nyereséggel szemben.

Arról pedig pont tegnap írtunk, hogy a légitársaságok között éles árverseny kezdődhet, amelynek a nyertesei a fapados járatok lehetnek.


A figyelmetekbe ajánljuk