Az internet felületének átláthatóságát gátolja a dark web, így rejtve maradnak a komplex névtelenségi hálózatok, mindenféle zavaros tartalmat terjesztő weboldalak.


A sötét web azonban egyúttal félreértett hely is, mivel a nevével előidézett áthallások az új kutatások szerint nem reprezentatívak, annak a tevékenységnek a túlnyomó többségére, amely anonim kereteken belül zajlik, nem tiltott vagy illegális.

Egy új tanulmány, amelyet Eric Jardine, a Virginia Tech kiberbiztonsági kutatója vezetett, azt sugallja, hogy a dark webnek csak kis részét használják fel a rejtett webhelyek elérésére – és ebben az esetben a rejtett tevékenység nem is feltétlenül tiltott tevékenység.

A tanulmányban Jardine és csapata Tor hálózat adatait elemezte, amelyet általában a legnagyobb és legnépszerűbb hálózatnak tekintenek, ami lehetővé teszi a névtelen, privát hozzáférést a cenzúrázatlan internethez.

A sötét webhelyek az internet azon részei, amelyeket a szokásos keresőmotorok nem indexelnek (szemben a felszíni hálóval). A mélyháló egy része azonban a sötét háló, a sötét web része pedig társadalmilag nem elfogadott tartalmat tárol.

Meglepő módon a kutatók azt tapasztalták, hogy a globális felhasználók csupán 6,7 százaléka használta a Tor-t a sötét weben található rejtett szolgáltatások eléréséhez.

"Megállapítottuk, hogy a Tor legtöbb felhasználó a rendszeres webtartalom felé tart, amelyet valószínűleg jóindulatúnak lehet tekinteni"

- mondja Jardine a Sciencealert cikkében.

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk