A WandaVision fináléját premier előtt két héttel fejezték be

A koronavírus-járvány igencsak meggyűjtötte a produkció baját. Már debütált a sorozat, amikor még mindig nem fejezték be teljesen az utolsó epizódot.


Kevin Smith kultrendező az utóbbi években leginkább podcast műsorvezetőként volt aktív. Fatman Beyond című műsorának legutóbbi vendége pedig Matt Shakman volt, aki a WandaVisiont rendezte. A beszélgetésből pedig számtalan érdekes információt megtudtunk arról, mi is történt a színfalak mögött a sorozatban.

Shakman például elismerte, hogy a rajongók csomó mindent el is találtak volna, ha nincsenek az utolsó pillanatokban történő változtatások, különösen a finálé kapcsán. Több dolog, amire a rajongók tippeltek, például le is forgott, csak végül a vágószobában maradt.

A dolgok folyamatosan változtak, meg úja és újra elromlottak. A történet sokat változott menet közben, különösen ami a való világban történt, meg főleg a finálé. Sokat kísérleteztünk, csomó különböző dolgot kipróbáltunk.


Elárulta azt is, hogy a furcsa 9 epizódos évad sem ennyinek lett tervezve, hanem kerek 10 résszel terveztek, csak aztán ez is másként alakult.

Egy ponton 10 epizód volt tervben, de aztán ahogy szedegettük ki belőle a dolgokat, hogy jobb legyen a ritmusa a szériának egy picit, végül 9 epizódra fogyott az évad. De amúgy folyamatosan változott minden, aztán amint befejeztük a forgatást Atlantában, beütött a koronavírus, ami miatt számtalan időnk lett foglalkozni még vele, szóval rengeteg ötlet és apró változás került bele ez idő alatt.

Ugyanakkor bár egyéb teendő hiánya miatt több idejük lett bizonyos dologra, a sorozat valójában nagyon futtában készült. A bemutatódátumhoz ugyanis tartaniuk kellett magukat, viszont amikor az első epizód felkerült a Disney+-ra, még javában zajlott az utómunka a többi epizódon. A fináléra például mindössze 2 héttel a vége előtt sikerült csak befejezni. Éppen ezért el is vetették végül az eredeti tervet, hogy 3 epizóddal debütál rögtön, majd hetente kapunk egy újat. Valahogy csúsztatni kellett a dolgokat, hogy a stáb be tudja fejezni még éppen időben.

(Forrás: Complex)


A figyelmetekbe ajánljuk