Egy nyugdíjas pár bénította meg a falu nethálózatát másfél éven át
news.sky.com

Egy nyugdíjas pár bénította meg a falu nethálózatát másfél éven át

Minden áldott nap reggel 7-től akadozott az internet. Amikor a szerelők rájöttek, mi okozta a problémát, alig hittek a szemüknek.


Ökölbe szorult kézzel lessük a modemet, hogy mikor tér vissza belé az élet – sokan sokszor tapasztaltuk meg ezt az érzést. Kevés idegesítőbb dolog történhet annál, ha „elmegy a net". Na, de mi történik akkor, ha egy egész településen akadozik az internet szolgáltatás? Egyáltalán lehetséges ez?

Egy aprócska észak-wales-i falu, Aberhosen lakói 18 hónapon át minden áldott nap szentségeltek az internet miatt. A le-és feltöltési sebesség minden nap, pontban reggel 7-kor teljesen lelassult, csaknem használhatatlan volt a szolgáltatás a lakók számára. A Dailymail cikke szerint a szerelők megvizsgálták a hálózatot, ám képtelenek voltak megoldást találni a titokzatos problémára, ugyanis még nem találkoztak ilyen paranormális helyzettel.

A szerelők először kicserélték a faluban található elektromos vezeték jelentős részét, de a helyzet nem változott. Ezután házról házra kezdték el tesztelni a hálózatot egy úgynevezett spektrum analizátorral, mígnem megérkeztek Elaine Rees és férje, Alun otthonához. A nyugdíjas házaspár kíváncsian nyitott ajtót nekik, s amikor arra kérték őket, hogy húzzák ki a televíziójuk zsinórját a falból, értetlenül álltak. A szerelők alig hittek a szemüknek: ahogy áramtalanították a tévét, a jelerősség helyreállt a házban, s mindenhol máshol is a faluban.

Elaine és Alun Rees

Wales News Service

Kiderült, hogy a korábban gazdálkodással foglalkozó pár minden reggel 7-kor bekapcsolta a Good Morning Britain című műsort, s mivel a készülék elektromos vezetéke ősrégi volt, interferenciát okozott az internetes hálózatban.

A szerelők udvariasan, de határozottan megkérték Rees-éket, hogy sürgősen cseréljék le a használt tévéjüket, ha nem akarják, hogy a falu apraja-nagyja másnap az ajtajukon dörömböljön. A 400 lelkes településen a tévécserét követően újra a régi az internetsebesség, Rees-ék pedig továbbra is a Good Morning Britain szerelmesei.

A figyelmetekbe ajánljuk