Skóciában megdőlt az eddigi világrekord.


Izmos a teste, óarany a szőre, de mintha az egész bárány drágakőből lenne, ha már 368 ezer fontot, vagyis 146 millió forintot kellett fizetni érte, ami világrekordnak számít. Ám itt nem egy ókori bálványszoborról van szó, hanem egy ma élő állatról.

vil\u00e1g legdr\u00e1g\u00e1bb b\u00e1r\u00e1nya

texel.uk

Egy skóciai árverésen kelt el ilyen szép áron a Guardian híre szerint a Double Diamond, vagyis Dupla Gyémánt névre hallgató jószág, amely a nevéhez méltó kincse az állattenyésztésnek. Három gazda fogott össze érte, hogy drámai küzdelemben mindenkit túllicitálhasson érte, és mint egyikük, Jeff Aiken magyarázta: genetikailag tökéletes, éppen ezért nézte ki magának hetekkel korábban. Hozzátette: lovak és marhák között is rábukkannak időnként egy-egy ilyen gyémántra, mint erre a Texel juhra, amely egy parányi holland szigetről kapta a nevét.

Ezt a fajtát aranyáron mérik, Double Diamondért viszont az átlagár tízszeresét fizették,

míg maga Aiken 105 ezer fontnál eddig nem adott többet bárányért – persze az sem kevés.

A korábbi világcsúcsot is magasan túlszárnyalták most, 2009 óta ugyanis 230 ezer font volt a rekord.

Míg korábban kizárólag Hollandiában tenyésztettek Texel juhot, már többek között Nagy-Britannia, Németország és Belgium is büszkélkedhet vele. A holland Texel még kicsinek számított, más országokban azonban növesztettek rajta. Az értékét olyan tulajdonságai adják, mint a kitűnő súlygyarapodása, izomzata, húsa, de anyaságban, tejtermelésben, báránynevelésben is élen jár.


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk