A koronavírus-járvány miatti korlátozások ideje alatt csak ritkán, vagy szinte egyáltalán nincs alkalmunk arra, hogy huzamosabb időt töltsünk együtt a barátainkkal. Mégis, ha alkalom adódik rá, illik őket várni valamivel, erre pedig remek választás a hiper gyorsan elkészíthető, ugyanakkor isteni kecskesajtos hasé.
Pontosabban kecskesajtos, bébispenótos és fokhagymás hasé, amelyet nem több, mint 25 perc alatt elkészíthetünk. Nem kell mást tennünk, csak beszereznünk az alábbi hozzávalókat:
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 zacskó bébispenót
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 150 g kecskesajt
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A fokhagymát apró darabokra vágjuk, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chiliporral is helyettesíthető chilipelyhet, majd beleöntjük a bébispenótot. Megvárjuk, amíg összeesik, majd félretesszük hűlni.
Ezt követően kibontjuk a leveles tésztát, amelyet egyenlő négyzetekre vágunk. A négyzetek két ellentétes sarkát megkenjük felvert tojással, majd mindegyik közepére merünk egy keveset a fokhagymás spenótból. Ezután rámorzsoljuk a kecskesajtot, végül pedig összecsípjük majd oldalra hajtjuk a korábban tojással megkent sarkokat.
Ha mindezzel végeztünk, lekenjük a hasék tetejét tojással, majd 15 percre betoljuk őket az előmelegített sütőbe, hogy aranybarnára süljenek.
via StreetKitchen