Ugyan az eredeti októberi bemutató helyett előreláthatólag jövő év első felében érkezik a mozikba a Herendi Gábor filmje, most mégis egy ütős dalbetétet osztottak meg az alkotók.
„Nem én leszek, ki a végén feladja"

– üvölti átütő erővel a Toxikoma című film dalbetétjéből készült, most megjelenő klipben az ifjú színész, Molnár Áron, a Szabó Győző azonos című könyvéből készült játékfilm főhőse.

A mozifilmet is jegyző Herendi Gábor rendezésében elkészült dalfilmet a Facebookon tették közzé és feltűnik benne Szabó Győző és Csernus Imre is, illetve a sztárpszichiátert alakító Bányai Kelemen Barna is.

„Ez a szám kifejezetten ennek a filmnek az esszenciája, arról szól, hogy soha nem fogom feladni és nem fogok megfutamodni. A filmben Győző számtalanszor megfutamodik, feladja, de nem ismeri el, a saját harcát vívja és a végén valóban nem ő lesz, aki feladja"

– mondja Molnár Áron.

Herendi Gábor egy izgalmasan feszes klipbe sűrítve vetíti előre a jövőre mozikba kerülő, valós történeten alapuló film világát, és részleteket is elárult a filmmel kapcsolatban.

„A Toxikoma ezzel a dallal indul, megidézve azt, a ma már történelmi tényt, hogy Győző annak idején egy alternatív banda énekese volt"

–meséli a rendező.

A most napvilágot látott klip zenéjét és szövegét Hrutka Róbert szerezte, a vágás – ahogy mozifilmnél is – Király István munkája.

A Toxikoma film Szabó Győző és Csernus doktor, az alfahím és az Istent játszó pszichiáter harcát, a két ego összefeszülését és a két emberbaráttá válását mutatja be. Szabó Győzőt Molnár Áron és Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja, Éva nővér szerepében pedig Török-Illyés Orsolyát láthatjuk, de mindezt, ha már biztonságosan mehetünk moziba.


Friss

Az ókori Egyiptomból származó balzsamozási útmutatóra bukkantak

Az ókori egyiptomi mumifikálás eddig nem ismert részleteit tárta fel egy 3500 éves orvosi papirusztekercsen azonosított útmutató, amely az eddig felfedezett legrégebbi balzsamozási kézikönyv.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk