Egyre több rejtélyjáratot indítanak Európában, de mi is ez pontosan?

Egyre több rejtélyjáratot indítanak Európában, de mi is ez pontosan?

Izgalmas trend kezd teret hódítani a repülős utazások területén, ami az úgynevezett „mystery travel". A rejtélyes utazás lényege, hogy a turistáknak fogalmuk sincs, hogy hova fogják őket vinni. A célállomás csak a megérkezés pillanatában derül ki. De hogyan működnek ezek, és mi miképp próbálhatjuk ki?


A szokatlan kezdeményezéssel még februárban a Scandinavian Airline állt elő, a légitársaság ugyanis egy úti cél nélküli járattal lepte meg a hűségprogramjához csatlakozott utasokat, akiknek csupán annyit árultak el a repülőútról, hogy „pár órát” vesz majd igénybe. A cég elárulta, hogy az utasok maximum a repülőn tudták csak meg, hogy hova is tart a járat, de egy nappal az indulás előtt azért adtak egy kis segítséget arra vonatkozóan, hogy milyen holmikat szükséges bepakolni a bőröndbe – írja a Drive.

Ez is érdekelhet: Ez a világ öt legrejtélyesebb helyszíne

A légitársaság nem számított ekkora sikerre, a nagy érdeklődésre tekintettel viszont valószínű, hogy rendszeresen fognak ilyen gépeket indítani.

A nagy érdeklődés jól szemlélteti, hogy most már nem a skandináv cég az egyetlen, amely ilyenre adta a fejét: tavasszal a Wizz Air is elindított egy hasonló programot. A #LetsGetLostWithWIZZ kampányuk keretében meghirdettek egy nyereményjátékot az Egyesült Királyságban, ami 35 utazó számára tette lehetővé, hogy egy rejtélyes helyszínre utazzanak.

Unsplash

Magyarországról egyelőre nem indul ilyen járat, hiszen a program elég újkeletű, így csak bizonyos városokból indulnak ilyen járatok. A Lufthansa például Münchenből és Frankfurtból is szervez rejtélyes utazásokat a Lufthansa Surprise projekt keretében.

Olvasd el ezt is! Ennyi időt vesz igénybe a világ egyik leghosszabb repülőútja

Az Egyesült Királyságban a srprs.me honlapon keresztül lehetséges ilyen utakat lefoglalni – itt Londonból, Bristolból, Birminghamből, Manchesterből, Newcastleből, illetve Edinburghból induló járatok közül válogathatunk.

Az oldalon néhány dolgot beállíthatunk, például azt, hogy Európa északi, déli, keleti vagy nyugati részére szeretnénk eljutni, de ki is zárhatjuk azokat a városokat, ahol nem szeretnénk kikötni.

A figyelmetekbe ajánljuk