A Nemzetközi Űrállomás.

Illusztráció.

Luxushotel az űrben? A világ egyik leghíresebb szállodalánca igent mond az ötletre!

A Hilton szerződést írt alá a Voyager Space Holdings és a Lockheed Martin nevű cégekkel, hogy űrhajós létesítményeket tervezzenek a jövőbeli Starlab-űrállomásához, ami a NASA által finanszírozott orbitális laboratórium, és amely egy nap a Nemzetközi Űrállomást hivatott felváltani.


A cél a világűrben történő vendéglátás koncepciójának feltárása, egy olyan jövőbe való bepillantás, amelyben a Föld körüli pályán való nyaralás lehetősége is elérhetővé válik.

Az űrben tett felfedezések évtizedek óta pozitívan befolyásolják a földi életet, és most a Hilton lehetőséget kap arra, hogy ezt az egyedülálló környezetet felhasználva javítsa a vendégélményt, bárhová is utaznak az emberek

– mondta Christopher Nassetta, a Hilton vezérigazgatója egy nyilatkozatban.

Érdemes megjegyezni, hogy a Hilton nem rendelkezik nagy tapasztalattal, ha űrhajós szállások kialakításáról van szó. A vállalatnak azonban van némi múltja a világon kívüli vendéglátó létesítmények tervezésében. Még az 1960-as években a szállodalánc egy orbitális és egy holdi szállodát is tervezett, az előbbit Stanley Kubrick2001: Űrodüsszeia című filmjében is bemutatták.

Ha minden jól megy, a Voyager és üzemeltető cége, a Nanoracks már 2027-ben szeretné elindítani az első Starlab-űrállomást, amelynek végső célja, hogy több Starlab-modult kapcsoljanak össze, melyek mindegyike más-más célt szolgál.

A Nanoracks tavaly 160 millió dollárt kapott a NASA-tól az ügynökség Kereskedelmi célpontok alacsony Föld körüli pályára (LEO) irányuló programjának részeként. Három másik cég is versenyben van még, a Jeff Bezos vezette Blue Origins-nek például 130 millió dollárt ítéltek oda.

A Föld körüli pályán lévő Hilton szállodában való tartózkodás ugyan még messze van – de ez nem akadályozta meg a magán-űrkutatási ipart abban, hogy kereskedelmi partnerségeit kihasználva már most elkezdjen álmodozni.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk