űrballon

Illusztráció.

A világűr határán ebédelni? Hamarosan megtehetjük!

Egy szédületes léghajó hamarosan utasokat fog repíteni a világűr határára, és közben ínycsiklandó ételeket szolgálnak majd fel.

Az evés mindig szórakoztató, de mennyivel szórakoztatóbb lesz ebédelni az űr szélén? Az is fantasztikus lenne, ha a kalóriák nem számítanának az űrben. Az egyetlen módja annak, hogy egy kicsit súlytalannak érezzük magunkat, ha személyenként 132 ezer dollárt költünk a Zephalto alacsony szén-dioxid-kibocsátású űrutazására egy sztratoszférikus léggömbben.

Ennyi pénzért egy hatórás oda-vissza utat kaphatunk, lélelgzetelállító látvánnyal és csúcsminőségű francia ételekkel, amelyekhez ínycsiklandó gall borok párosulnak.

Összefogtam a francia űrügynökséggel, és együtt dolgoztunk a léggömb koncepcióján

– nyilatkozta Vincent Farret d'Astiès, a Zephalto alapítója és űrmérnök.

Ez is érdekelhet: Egy startup óriási ballonnal repítene utasokat a világűr határáig

A héliummal vagy hidrogénnel töltött Zephalto ballonok két pilóta felügyeletével fog a magasba emelkedni. A 25 kilométeres csúcsmagasságban az űrballon 90 percig marad állva,.

Azért választottuk a 25 kilométeres magasságot, mert ez az a szint, ahol az ember az űr sötétjét megtapasztalhatja, miközben a légkör 98%-a alatta helyezkedik el

– tette hozzá Farret d'Astiès.

A francia startup azt is figyelembe vette, hogy a földlakóknak napjainkban óriási szüksége van a wifire. ezért a Zephalto űrballonok wifivel lesznek felszerelve, hogy a világon kívüli élményt megoszthassa a társasági kör minden tagjával.

Pszichológiai felkészültségre van szükség. Abból a 600 emberből, akik már eljutottak ilyen magasság fölé, tudjuk, hogy a Földet a sötétségben látni olyan élmény, amely érzelmileg is megviselhet

– fejezte be az alapító.

A cég egyébként évi 60 repülést tervez. Mivel már három tesztrepülést végrehajtottak, csak idő kérdése, hogy sikeresen beinduljon a futurisztikus bisznisz.

(LuxuryLaunches)


A figyelmetekbe ajánljuk