Egy Air New Zeland-gép.

Mivel Új-Zéland újra megnyitotta kapuit a világ előtt, az Air New Zealand nevű légitársaság új, repülőgépeken vetítendő biztonsági videót mutatott be, amelyben ezúttal, egy őslakos, Tiaki Promise történetét mesélik el.


A történet Tiaki nevű fiatalember történetét követi végig, aki felszáll egy waka rererangira (repülő kenura), és elindul egy aotearoai (Új-Zéland māori neve) kalandra. Az Air New Zealand segítségével négy māori őrzőt keres fel, köztük Papatūānukut (a föld), Tangaroát (a tenger), Tāne Mahutát (az erdő) és Ranginuit (az ég). Útközben tanácsot kér az őrzőktől, akik elmondják neki, hogyan vigyázhatna jobban rájuk és a természetre.

A készítők ügyesen belecsempészték a videó történetébe a repülők utasainak biztonságát szolgáló intézkedéseket (pl. az öv becsatolása).

Jeremy O'Brien, az Air New Zealand márka- és marketingigazgatója szerint ez a biztonsági videó egy felhívás a turisták számára, hogy amíg Új-Zélandon tartózkodnak, vigyázzanak az ország kincseire, és a természetre.

A légitársaság szorosan együttműködött az Új-Zélandi Māori Művészeti és Kézműves Intézettel a waka és a faragványok megtervezésében.

Mindezek mellett a The Mandalorian című Disney-sorozatban használt legmodernebb LED-színpadi képernyők segítettek életre kelteni a māori kultúra legendáit

Forrás: Travel Daily


A figyelmetekbe ajánljuk