egy pohár bort tart a kezében egy nő a természetben
Fotó: Shutterstock

Hihetetlen: egy üveg borral élt túl a nő, aki eltévedt az ausztrál vadonban

Ha valaha eltévednél a vadonban, remélnéd, hogy van nálad nem romlandó élelmiszer és sok víz. De vajon túl lehet-e élni enélkül?


Egy nő nemrég öt napra az ausztrál vadonban rekedt, és egy üveg boron kívül nem sok minden volt nála − számolt be róla kedden a Washington Post. Lillian Ip az ausztráliai Brightban, a viktoriánus Alpok lábánál tévedt el, és úgy maradt életben, hogy megitta az egyetlen folyadékot, ami nála volt: egy üveg bort.

Ez is érdekelhet: A nő, aki túlélte a fagyhalált: a Jean Hilliard-sztori

Ip rövid kirándulást tervezett az egyik közeli gátra, de rosszul kanyarodott, és autója elakadt egy sáros úton. Mobiltelefon-szolgáltatás nélkül nem tudott segítséget hívni, és a családja kapcsolatba lépett a helyi hatóságokkal, amikor nem hallottak felőle.

Mivel Ip nem szándékozott sokáig távol maradni, csak néhány rágcsálnivalót, némi édességet és egy üveg bort vitt magával − amit az édesanyjának szánt ajándékba. Valójában Ip nem szokott inni, de most kivételt tett.

Ha tovább olvasnál: Hol élnénk túl a legnagyobb eséllyel egy apokalipszist?

ausztr\u00e1l Alpok n\u00f6v\u00e9nyzete

Fotó: Shutterstock

A Légierő éppen a dombos terep átvizsgálását végezte, amikor a Mitta Mitta bozótosban egy földút végén kiszúrták Lillian autóját.

Az mentette meg, hogy az autójánál maradt, és nem tévedt be a bozótosba, ami segített abban, hogy a rendőrség meg tudja találni

− mondta Martin Torpey, a Wodonga rendőrőrs őrmestere.

Napokig tartó keresés után szúrták ki az autóját, amikor meglátták, ahogy integet. Miután kimentették, a helyi hírügynökségnek elmondta, hogy csak egy kérése volt: víz és egy cigaretta.

A Post megjegyezte, hogy nem ez az első eset, hogy valaki rendkívül korlátozott étrenddel él túl. Egy férfi 24 napra a tengerbe veszett egy üveg ketchupnál nem sokkal többel, két Maine-ben rekedt nő pedig csak egy fagyott, félig teli üveg Mountain Dew-val rendelkezett, amikor a mentők végre odaértek hozzájuk.

Bár ezek egyike sem ajánlott megoldás a vészhelyzetben való táplálkozásra, megfontolandó, hogy egy üveg bort is elrejts a több liternyi víz és a polcokon tárolható rágcsálnivalók mellé.

Forrás: Robb Report


A figyelmetekbe ajánljuk