A jó idő közeledtével ideje foglalkoznunk álmaink teraszával (x)

Akár új otthonunkat tervezgetjük, akár a meglévő átalakításán gondolkodunk, engedjük el egy pillanatra a négyzetmétereket és a műszaki megoldásokat! Hol látja magát egy kellemes nyári estén? A válasz egyértelmű: egy csodás teraszon. Segítünk megvalósítani álmait!


Mára az aktuális divat azt diktálja, hogy minél nagyobb üvegfelületekből, minél nagyobb teraszajtóból álljon a nappali. Ezt keret nélküli ablakokkal, fix üvegezésekkel, üvegsarkokkal vagy nagyvonalú emelő-toló ajtókkal lehet megvalósítani – a tervezői elképzelések alapján. A teraszkialakítások non plus ultrája a küszöb nélküli, három üvegrétegével remekül hőszigetelő, több méteres nyílást biztosító emelő-toló ajtó. Az emelő-toló ajtó legfőbb előnye, hogy nem a lakótérbe nyúlik be, így nem vesz el értékes négyzetmétereket a nappalinkból.

A technológia

Az üvegfelületek nagyobbnak láttatják a lakóteret a valóságosnál és határtalan térérzetet keltenek. A kint és a bent határai összemosódnak, lágy hóesésben is a természet részesei lehetünk otthonunkból is.

Fontos tudni, hogy minimum 2,5 méter szükséges egy látványos emelő-toló ajtóhoz. Az ajtónak lesz egy ca. 1,25 m-es fix részé, és ca. 1,25 m lesz a nyitható rész, amit nyitáskor a fix elé tudunk tolni. Egy ekkora felület mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a lapos küszöbön egy tálcával a kezünkben kényelmesen átjárhassunk.

Az ajtó megjelenését teljesen a berendezésünkhöz választhatjuk, hiszen a fehér vagy szürke műanyagtól a klasszikus megjelenéső fa tolóajtókon át számtalan színből és faféléből válogathatunk. Többféle felületkezelésű tölgy, dió vagy éppen vörösfenyő is található a kínálatban.

A technológia itt is a maximális komfortunkat és biztonságunket szolgálja: megjelent a motorosan nyitható emelő-toló ajtó is, ujjlenyomat leolvasós beléptetéssel.

Amikor a részletek döntenek

A teraszajtó esetében szerkezeti elemről van szó, évtizedekig a kiválasztott ajtót fogjuk használni nap mint nap, így különösen fontos a minőség. A minőségi vasalatok és profilok, amik elbírják a 3 üvegréteg miatt megnövekedett súlyt, elengedhetetlenek. Ezek feladata az is, hogy hosszú évek múltán is precízen zárjanak. Másrészt a három rétegű üvegen lényegesen kevesebb napfény jut át. Érdemes arra rákérdezni, hogyan lehet mégis napfényes az otthonunk. A legújabb fejlesztés ezen a téren az ún. Eclaz-üveg: egy olyan üveg, aminek kiváló hőszigetelése mellett a fényáteresztő képessége is kiemelkedő, sőt az ablaküveg kiegészítő fűtőtestként szolgál a napsütéses téli napokon.

Mielőtt döntene, kérdezzen! 

Az ablakvásárlás nehéz kérdés, hiszen hosszú időre szól döntésünk, befolyásolja a ház külső-belső megjelenését, ráadásul költségvetésünk 10-15%-ról kell határoznunk. De hagyjuk az ablakokat! Öntől csak annyit kérünk, álmodja meg, hova szeretne üvegfelületeket és látogasson el az Internorm központi bemutatótermébe! Nálunk élőben megnézheti és kipróbálhatja, milyen egy üvegsarok egy tolóajtóval összeépítve, mekkora legyen az ön ajtóaja, és vajon jó lesz-e a megálmodott szín! Az az ön igényeinek megfelelő műszaki megoldásokat az Internorm márkakereskedői személyre szabottan segítenek kiválasztani!

Cikkünk megjelenését az Internorm támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk