Tajpej  tajvan
Tajvan ugyan feloldja a határait, de mindenkire három nap szállodai karantén vár.

Az ország központi járványügyi parancsnoksága megerősítette, hogy szeptember 12-én, hétfőn vízummentesen léphetnek be az Ausztráliából, Új-Zélandról, az Egyesült Államokból és Kanadából, az EU-ból és a „diplomáciai szövetségesekből" érkező látogatók – írja az Executive Traveller

Ugyanakkor minden érkezőre a „3+4" rendszer vonatkozik, amely három napot jelent egy kijelölt karanténszállodában, majd négy nap „önkezdeményezett járványmegelőzés" gyorstesztek mellett.

Az érkező utasoknak nem kell PCR-tesztet bemutatniuk majd indulás előtt, de érkezéskor már kötelező PCR-tesztnek kell alávetniük magukat.

Tajvan járványügyi központja már az év elején a vírussal való „együttélés" miatt jelezte az ország vezetésének, hogy nyissák meg újra a határokat. A jelek szerint azonban Tajvan nem követi más országok példáját, és egy darabig még nem engedi be karanténmentesen a beoltott utazókat sem.

Ez idén lehetetlen. Hogy mikor, azt nehéz lesz megjósolni

– mondta Chen Shih-chung egészségügyi és jóléti miniszter.

Az Executive Traveller megjegyzi: tajvani China Airlines, az EVA Air és az újonnan belépő Starlux már alig várja, hogy beinduljon a nemzetközi forgalom, de úgy tűnik, erre még egy ideig várnia kell a légitársaságoknak.


A figyelmetekbe ajánljuk